سفر در زمان با نظریه انیشتین؛ آیا کسی میتواند به گذشته برگردد و مانع از تولد خودش بشود؟

فراديد/ دامنه فرآيندهاي رياضياتي که ما کشف کرديم نشان ميدهد که در جهان ما، سفر درزمان با اراده آزاد، بدون هيچ گونه تناقضي امکانپذير است.
خودرو فيلم «بازگشت به آينده» که مسافر زمان با آن به گذشته و آينده سفر ميکند
دانشمندان استراليايي ميگويند که اثبات کردهاند که سفر در زمان پس از حل يک تضاد منطقي به شکل نظري امکانپذير است.
فيزيکدانان دانشگاه کوئينزلند با استفاده از مدلسازي رياضي توانستند نظريه نسبيت عام انيشتين را با ديناميک کلاسيک منطبق کنند. ناسازگاري بين اين دو نظريه يکي از موانع اصلي بر سر راه سفر در زمان است که به «پارادوکس پدربزرگ» معروف است.
نظريه انيشتين اين اجازه را ميدهد که شخصي با استفاده از حلقه زمان به عقب بازگردد تا پدربزرگ خود را از بين ببرد. هرچند بر اساس ديناميک کلاسيک، کشتن پدربزرگ در گذشته به دست مسافر زمان باعث ميشود که قبل از هر چيز خود مسافر زمان نيز از بين برود.
گرمن توبار که اين تحقيق را مديريت کرده ميگويد: «ما به عنوان فيزيکدان ميخواهيم اساسيترين قوانين بنيادي جهان را بفهميم و من سالهاست در شگفت هستم که چگونه علم ديناميک ميتواند با پيشبينيهاي اينشتين مطابقت داشته باشد.»
«آيا سفر در زمان از نظر رياضي امکانپذير است؟»
تابر و دکتر کاستا براي بررسي محاسبات خود، از همهگيري ويروس کرونا به عنوان يک مدل استفاده کردند تا دريابند آيا دو نظريه ميتوانند باهم وجود داشته باشند يا خير. آنها مسافر زماني را فرض کردند که تلاش ميکند به گذشته برگردد و از آلوده شدن بيمار صفر به بيماري کوويد-۱۹ جلوگيري کند.
نظريه انيشتين اساسا اجازه سفر در زمان را ميدهد، اما علم ديناميک، اجازه نميدهد که توالي رخدادها با يکديگر تداخل پيدا کنند. اين به آن معنا است که که اگر مسافر زمان بتواند از شيوع ويروس در گذشته جلوگيري کند، باعث ميشود که اصلا انگيزه اوليه او براي سفر به گذشته از بين برود.
تابر ميگويد: «در مورد بيمار صفر ويروس کرونا، ممکن است سعي کنيد از مبتلا شدن او جلوگيري کنيد، اما با اين کار شما خودتان به ويروس مبتلا شده و بيمار صفر ميشويد يا اين که شخص ديگري مبتلا ميشود.
مهم نيست که شما چه کاري انجام دادهايد، وقايع پيرامون شما دوباره خود را به همان شکل سابق تنظيم ميکنند. اين بدان معني است که - بدون توجه به کارهاي شما - همهگيري قطعا اتفاق ميافتد، و به خود جوانتر شما دوباره اين انگيزه سفر به گذشته و متوقف کردن آن را ميدهد؛ بنابراين هر چقدر هم سعي کنيد يک تناقض ايجاد کنيد، رويدادها هميشه خود را به نحوي تنظيم خواهند کرد تا از هرگونه ناسازگاري جلوگيري کنند.
دامنه فرآيندهاي رياضياتي که ما کشف کرديم نشان ميدهد که در جهان ما، سفر درزمان با اراده آزاد، بدون هيچ گونه تناقضي امکانپذير است.» دکتر فابيو کاستا فيزيکدان دانشگاه کوئينزلند، که نظارت بر اين پژوهش را برعهده دارد ميافزايد: «رياضيات فقط بررسي ميکند -، اما نتايج به دست آمده ديگر موضوع بحثهاي علمي تخيلي است.»
اين مقالهاي با جزئيات بيشتر در نشريه کلاسيکالاند کوانتوم گرويتي منتشر شده است.