نوشتن در مقایسه با تایپ کردن کودکان را باهوشتر میکند!

زوميت/ مطالعات جديد محققان نروژي نشان ميدهد نوشتن تکاليف با دست در مقايسه با تايپ کردن کودکان را باهوشتر ميکند.
محققان نروژي از مدارس اين کشور درخواست کردهاند تا در برنامه درسي کودکان فعاليتهاي نوشتني را بيشتر کنند چرا که با يادگيري کودکان کمک کرده و منجر به بهبود حافظه ميشود. تحقيقات فعلي نشان ميدهند فعاليتهايي که حين نوشتن در مغز رخ ميدهند با فعاليتهايي که حين تايپ کردن رخ ميدهند، تفاوت داشته و اين مورد براي کودکان و بزرگسالان صدق ميکند.
محققان دانشگاه علم و فناوري نروژ با در نظر گرفتن تحقيقات قبلي در مورد تفاوت فعاليتهاي مغزي حين نوشتن و تايپ کردن، دستگاه ثبت نوار مغزي را روي سر کودکان نصب کرده و از آنها خواستند تا تکاليف را با دست بنويسند.
اين روزها تايپ کردن در مدارس کشورهاي دنيا بسيار رايج است و کودکان معمولاً از لپ تاپها و کروم بوکها براي انجام تکاليف و فعاليتهاي کلاسي استفاده ميکنند. محققان با انجام تحقيق جديد به دنبال يافتن پاسخي براي اين سوال بودند که آيا تايپ کردن با کيبورد به جاي نوشتن با دست ميتواند بر توانايي کودکان در يادگيري و يادآوري درسهاي آموخته شده تأثير منفي بگذارد يا خير.
محققان براي يافتن پاسخ سوال فوق، دستگاه الکتروانسفالوگرافي (EEG) يا دستگاه ثبت نوار مغزي با بيش از ۲۵۰ الکترود را به منظور ثبت فعاليتهاي مغزي روي سر کودکان نصب کردند. در اين آزمايش از کودکان خواسته شد تا تکاليف را با دست و با تايپ کردن انجام دهند. محققان پس از اتمام آزمايش نوشتن تکاليف با دست را به عنوان روش برتر اعلام کردند.
به گفته محققان امواج مغزي در کودکاني که تکاليف را با دست انجام داده بودند به طور چشمگيري فعالتر بودند و همين مساله به کودکان کمک ميکند تا نوشتهها را بهتر به خاطر بياورند.
«Audrey van der Meer»، محقق اصلي تحقيق در اين رابطه ميگويد: «نوشتن با دست فعاليتهاي بسيار بيشتري در قسمتهاي sensorimotor مغز ايجاد ميکند. بسياري از حواس با فشردن خودکار روي کاغذ، ديدن کلماتي که مينويسيد و صداي ايجاد شده حين نوشتن فعال ميشوند. اين تجربيات سبب برقراري ارتباط بين قسمتهاي مختلف مغز شده و آن را براي يادگيري آمادهتر ميکنند. با نوشتن هم بهتر ياد ميگيريم و هم بهتر به خاطر ميآوريم.»