بازتاب ونتیلاتور پرتابل و ارزان ایرانی در نشریات بین المللی

مهر/ خبر موفقيت دکتر هادي مرادي و دکتر سيد کمالالدين ستارهدان از محققان برجسته دانشکده مهندسي برق و کامپيوتر دانشگاه تهران، در ساخت ونتيلاتوري پرتابل و ارزان قيمت که در ابتداي سال در مجله Spectrum انجمن بينالمللي IEEE گزارش شده بود، اين بار در مجله IEEE Institute منتشر شده است.
لازم به ذکر است که انجمن جهاني IEEE با بيش از ۴۲۰ هزار عضو يکي از بزرگترين انجمنهاي بينالمللي در سطح جهان است و حدود سي درصد از کل تحقيقات منتشر شده در جهان در زمينههاي مهندسي الکترونيک، مخابرات و مهندسي کامپيوتر را ارائه ميدهد.
دستگاه ونتيلاتور پرتابل يک دستگاه تنفس اتوماتيک ساده براي کمک به بيماران کرونايي است که ميتواند حجم مورد نياز اکسيژن را با سرعت مشخص به سيستم تنفس بيمار برساند؛ اين دستگاه با قابليت ساخت آسان و کم هزينه توانسته نياز بسياري از جوامع محلي را نيز مرتفع ساخته و در نجات جان بيماران کرونايي بسيار مؤثر واقع شود.
در حال حاضر، با همکاري دکتر مريم خليلي و دکتر مهران فاطمينيا از گروه طراحي صنعتي پرديس هنرهاي زيبا دانشگاه تهران و در ادامه فعاليتهاي بينرشتهاي دانشکده مهندسي برق و کامپيوتر، پروژه طراحي پيکره تعاملي اين ونتيلاتور در راستاي افزايش کيفيت و قابليتهاي سيستم از منظر طراحي فني، تعريف شده است.
اين طرح موفق شده است تا به عنوان يکي از ۹۲ طرح منتخب فراخوان آژانس دانشگاهي فرانکوفوني براي پروژههاي کويد ۱۹ از ميان حدود ۲۰۰۰ طرح ارسالي از ۷۶ کشور جهان انتخاب شود.
اين تيم، در ادامه تلاشهاي خود سعي دارد تا با لحاظ کردن استانداردهاي تعريف شده از سوي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي و با افزودن سنسورهاي مراقبتي و کنترلي بيشتر و تطبيق بدنه و واسطهاي کاربري با نيازهاي کادر درماني و بيماران، محصولي با قابليت کاربري بالا را تجاري سازي کرده و به توليد انبوه صنعتي برساند.