نماد آخرین خبر

ابداع رگ‌های الکترونیکی برای بهبود جریان خون و ترمیم زخم

منبع
ايسنا
بروزرسانی
ابداع رگ‌های الکترونیکی برای بهبود جریان خون و ترمیم زخم

ايسنا/ پژوهشگران چين و سوئيس با همکاري يکديگر موفق شده‌اند نوعي رگ الکترونيکي ابداع کنند که مي‌توان از آن براي بهبود جريان خون و ترميم زخم استفاده کرد.
دانشمندان چين و سوئيس با همکاري يکديگر، يک ابزار پزشکي قابل کاشت در بدن ابداع کرده‌اند که عملکرد آن شبيه به رگ‌هاي خوني است اما از همتاي طبيعي خود چند گام نيز فراتر برمي‌دارد. پژوهشگران در آزمايش روي خرگوش‌ها نشان دادند که از اين رگ الکترونيکي مي‌توان نه تنها براي تسهيل جريان خون، بلکه براي کمک به دارورساني، ترميم زخم و حتي ژن‌درماني نيز استفاده کرد.

دانشمندان سال‌ها تلاش کرده‌اند تا به مهندسي زيستي رگ‌هاي خوني بپردازند که مي‌توانند به بررسي بيماري‌ها و درمان نارسايي کليوي کمک کنند و جايگزين مناسبي براي رگ‌هاي خوني افرادي باشند که از بيماري‌هاي قلبي- عروقي رنج مي‌برند.

اين رگ‌هاي الکترونيکي جديد، با استفاده از يک ميله استوانه‌اي ساخته شده‌اند که مي‌تواند يک غشاي رساناي فلز- پليمر را حرکت دهد. اين ابزار، انعطاف‌پذير و قابل تجزيه زيستي هستند و مداري را در بر مي‌گيرند که مي‌تواند با ساير ابزارهاي الکترونيکي هماهنگ شود تا وظايف متفاوتي مانند دارورساني کنترل شده را انجام دهد.

پژوهشگران در يک آزمايش نشان دادند که چگونه شبيه‌سازي الکتريکي رگ خوني در ترميم زخم مي‌تواند به بهبود تکثير لايه درون‌رگي که در سطح داخلي رگ‌هاي خوني طبيعي قرار دارد، کمک کند. آنها در يک آزمايش ديگر، رگ خوني الکترونيکي را به ابزاري متصل کردند که يک دامنه الکتريکي را ايجاد مي‌کند تا سلول‌ها نفوذ پذيرتر شوند. اين کار، به پژوهشگران کمک کرد تا DNA يک پروتئين فلورسنت سبزرنگ را به سه نوع متفاوت از سلول‌هاي رگ خوني برسانند.

پژوهشگران در مرحله بعد، توجه خود را به بررسي‌هاي درون‌جانداري معطوف داشتند و طي آن، رگ خوني الکترونيکي را به عنوان جايگزيني براي شريان اصلي خرگوش‌ها به کار گرفتند که خون را به مغز، گردن و صورت مي‌رساند. اين ابزار به مدت سه ماه مورد بررسي قرار گرفت و توانست جريان کافي خون را امکان‌پذير سازد. تجزيه و تحليل اندام‌هاي داخلي خرگوش پس از برداشتن رگ‌هاي کاشته شده در بدن، هيچ نشانه‌اي از التهاب نشان نداد.

پژوهشگران اميدوارند که بتوانند بررسي‌هاي بيشتري را بر مبناي نتايج اين پژوهش ارائه دهند و ايمني اين ابزار را اثبات کنند.

اين پژوهش، در مجله "Matter" به چاپ رسيد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar