خبری خوش برای گیاه خواران؛ به زودی همبرگر بدون گوشت میخورید

باشگاه خبرنگاران/ بر اساس يک پژوهشي که نتايج آن به تازگي منتشر شده، گياه خواران به زودي ميتوانند از همبرگرهاي درست شده از کلزا ( يک محصول زرد رنگ) بجاي سوياي معمول استفاده کنند.
محققان آلماني دريافته اند که «کلزا» که عضوي از خانواده «کلم» است، به مانند سويا مغذي است؛ اما افراد را براي مدت طولانيتر سير نگه ميدارد. کلزا ميتواند به عنوان منبعي از پروتئين مورد استفاده قرار گيرد؛ چرا که بيشتر سير کننده بوده و داراي طعم خوش خردل است. طعم خردلي کلزا بدين معني است که اين گياه براي جايگزينهاي گوشتهاي طعم دار، مانند سوسيس و همبرگرهاي گياهي جايگزيني مناسب است.
«کريستين ولک» (Christin Volk) متخصص تغذيه از دانشگاه «مارتين لوتر» آلمان در اين خصوص ميگويد: پروتئين کلزا، بر خلاف پروتئين سويا داراي طعم خردل است.
او افزود: بنابراين کلزا براي توليد غذاهاي طعم دار و ادويه دار بجاي غذاهاي شيرين، مناسبتر است.
انسان براي داشتن يک رژيم غذايي سالم و متوازن به پروتئين نياز دارد. گوشت و ماهي نمونههايي از منابع سرشار پروتئين هستند. همچنين گياهان خاصي ميتوانند پروتئينهاي ارزشمندي را براي شما به ارمغان آوردند که از جمله آنها سويا و کلزاست.
«گابريل استانگل» (Gabriele Stangl) متخصص تغذيه از دانشگاه «مارتين لوتر» ميگويد: کلزا حاوي آمينواسيدهاي ضرروي است که نميتوانند در بدن ساخته شود.
او گفت: سويا نيز به عنوان بهترين منبع پروتئين گياهي در نظر گرفته ميشود؛ چرا که اين ماده حاوي ترکيب مفيد اسيدهاي آمينه است.
محققان آلماني در تحقيقاتشان در خصوص جايگزيني گوشت با کلزا دريافتند که اين گياه داراي ترکيب مفيدي از آمينو اسيد به مانند سوياست.
کلزا همچنين دربردارنده ترکيبات مواد شيميايي گياهي است که توسط گياهان ساخته ميشود و ميتواند تأثيرات مفيدي بر سلامتي فرد داشته باشد.
پروفسور استانگل گفت: تا کنون تنها چند مورد داده در خصوص تأثيرات پروتئين کلزا براي انسان به انجام رسيده است.
اين تيم محققان آلماني دريافتند مصرف پروتئين کلزا اثرات مفيدي در متابوليسم (سوخت و ساز) بدن انسان به مانند پروتئين دارد؛ اما تأثير آن بر متابوليسم گلوکز و سيري حتي خيلي بهتر نيز است.
ديلي ميل در ادامه مينويسد: اين تيم محققان آلماني از ۲۰ شرکت کننده براي کشف تأثير هضم پروتئين کلزا و سويا در متابوليسم بدن استفاده کردند. از اين افراد در سه روز متفاوت براي خوردن وعدههاي غذايي مخصوص دعوت شدند. اين غذاها شامل نودلهايي همراه با سس گوجه فرنگي بود که هيچ پروتئني اضافه شدهاي نداشت. پس از هر وعده غذايي محققان طي شش ساعت به شکل منظم، نمونه خونهايي را گرفتند.
به گفته پروفسور استنگل، با استفاده از اين طرح، آنها توانستند پاسخ متابوليسم حاد هريک از شرکت کنندگان به درمانهاي غذايي را ارزيابي کنند.
محققان اعلام کردند شرکت کنندگان در اين پژوهش پس از خوردن پروتئين کلزا، نسبت به جايگزين سويا، احساس سيري طولاني تري داشتند.
گفتني است يافتههاي اين پژوهشگران در مجله علمي «Nutrients» (که نام مجله به معناي مواد مغذي است) به چاپ رسيده است.