بیماران بستری شده کووید-۱۹ از مبتلایان به آنفلوآنزا جوانتر هستند

ايسنا/ يک گروه بينالمللي از پژوهشگران در بررسيهاي خود دريافتند بيماراني که به خاطر ابتلا به کوويد-۱۹ بستري ميشوند، نسبت به افراد مبتلا به آنفلوآنزا جوانتر هستند.
پژوهش جديدي که در "مرکز پزشکي دانشگاه کلمبيا"(CUIMC) انجام شده است، نشان ميدهد که بيماراني که به خاطر ابتلا به کوويد-۱۹ بستري ميشوند، نسبت به بيماران مبتلا به آنفلوآنزا جوانتر هستند.
يک گروه بينالمللي از پژوهشگران در بخش انفورماتيک زيستپزشکي دانشگاه کلمبيا، به بررسي پايگاه دادههاي حوزه سلامت پرداختند. آنها در اين پژوهش، ۳۴ هزار نفر از بيماران مبتلا به کوويد-۱۹ ساکن سه قاره متفاوت را مورد بررسي قرار دادند تا جزئيات بيشتري را در مورد ويژگيهاي مربوط به اين بيماران ارائه دهند و به تصميمگيري براي مراقبت از بيماران بستري شده کمک کنند.
اين پژوهش نشان داد بيماراني که به خاطر ابتلا به کوويد-۱۹ بستري ميشوند، در آمريکا و اسپانيا بيشتر مرد هستند اما در کره جنوبي بيشتر زنان را شامل ميشوند. سن بيماران بستري شده، تفاوت داشت اما سن متداول در اسپانيا و آمريکا، بين ۶۰ تا ۷۵ سال بود. سن بيماراني که به خاطر آنفلوآنزا بستري شده بودند، بيشتر بود و بيشتر آنها زن بودند.
بيشتر بيماراني که به خاطر کوويد-۱۹ بستري بودند، از بيماريهاي ديگري نيز رنج ميبردند. براي نمونه، ۲۴ تا ۷۰ درصد بيماران به فشار خون، ۱۳ تا ۴۳ درصد به ديابت و چهار تا ۱۵ درصد به آسم مبتلا بودند. به رغم وجود اين بيماريها، شرايط سلامتي عمومي اين بيماران نسبت به بيماران مبتلا به آنفلوآنزا بهتر بود. بيماري مزمن انسدادي ريه، بيماري قلبي- عروقي و فراموشي، مشکلاتي بودند که در بيماران بستري شده مبتلا به آنفلوآنزا بيش از بيماران مبتلا به کوويد-۱۹ وجود داشت.
"ادوارد برن"(Edward Burn)، پژوهشگر ارشد اين پروژه گفت: اين پژوهش به ما امکان ميدهد تا سوابق بيماراني را که به خاطر کوويد-۱۹ بستري شدهاند، بهتر درک کنيم. به رغم شرايط ضعيف سلامتي و محدوديت اميد به زندگي در بيماران مبتلا به کوويد-۱۹، شرايط آنها بدتر از بيماراني نيست که به خاطر آنفلوآنزا بستري شدهاند. اين پژوهش ميتواند دليل بالا بودن ميزان مرگ و مير را در ميان بيماران مبتلا به کوويد-۱۹ مشخص کند.
"سنگ چان يو"(Seng Chan You)، سرپرست اين پروژه گفت: جالبترين قسمت پژوهش ما اين است که بدون لطمه زدن به حريم خصوصي بيماران، جزئياتي را در مورد ويژگيهاي هر بيمار ارائه ميدهد. توجه به همهگيري کوويد-۱۹، بسيار مهم است زيرا ما نميدانيم که همهگيري بعدي چه زماني خواهد بود. گردآوري ويژگيهاي مهم مربوط به هر بيمار، امکان پژوهش در سطح جهاني را فراهم ميکند.
"پاتريک ريان"(Patrick Ryan)، از پژوهشگران اين پروژه گفت: علم و همکاري پژوهشگران، هيچ زماني به اندازه حالا و بروز همهگيري کوويد-۱۹، اهميت نداشته است. ما سالها با يکديگر همکاري کردهايم تا تحليلهاي پيشرفتهاي را ارائه دهيم. اکنون با گذاشتن نتايج اين بررسيها در اختيار يکديگر ميتوانيم به دادههاي قابل اطميناني در مورد کوويد-۱۹ دست يابيم که به ما در مقابله با اين بيماري کمک ميکنند.
"دنيل پريتو آلهامبرا"(Daniel Prieto-Alhambra)، از پژوهشگران اين پروژه گفت: اين پژوهش، يک کار اساسي است که ميتواند به بررسيهاي آينده در مورد کوويد-۱۹ کمک کند.
اين پژوهش، در مجله "Nature Communications" به چاپ رسيد.