نماد آخرین خبر

کهکشان راه شیری احتمالا حداکثر ۳۰۰ میلیون سیاره قابل سکونت دارد

منبع
ديجياتو
بروزرسانی
کهکشان راه شیری احتمالا حداکثر ۳۰۰ میلیون سیاره قابل سکونت دارد

ديجياتو/ محققان مؤسسه SETI، ناسا و ديگر سازمانهاي بين المللي مي‌گويند بر اساس داده‌هاي بدست آمده از تلسکوپ‌هاي فضايي کپلر و گايا، احتمالاً ۳۰۰ ميليون سياره قابل سکونت در کهکشان راه شيري وجود دارد.

اين تحقيق علاوه بر تخمين تعداد سياره‌هاي قابل سکونت، فاکتور مهمي براي «معادله دريک» (Drake Equation) فراهم کرده است. اين معادله که از آن براي برآورد تعداد تمدن‌هاي فرازميني استفاده مي‌شود، سال ۱۹۶۱ توسط «فرانک دريک» استاد نجوم و اخترفيزيک ابداع شد و با در نظر گرفتن فاکتورهاي مختلف تمدن‌هاي پيشرفته فرازميني را جستجو مي‌کند.
  
مشکل معادله دريک اين است که هيچ کدام از فاکتورهاي آن دقيق نبوده و برخي بر اساس برآوردها و برخي ديگر کاملاً بر اساس حدسيات هستند. اين معادله تعداد تمدن‌هاي فرازميني هوشمند در کهکشان راه شيري را بين ۱ تا ۱۰۰ ميليون تخمين زده که چندان قابل اعتماد نيست.

محققان به منظور بالا بردن دقت معادله دريک، با استفاده از داده‌هاي بدست آمده از تلسکوپ فضايي کپلر، دقت يکي از فاکتورهاي اين معادله يعني تعداد سياره‌هاي قابل سکونت در کهکشان راه شيري ارتقا دادند. محققان براي اين کار سيارات فراخورشيدي با ابعادي تقريباً مشابه زمين که حول ستاره‌هاي شبيه خورشيد گردش کرده و در منطقه قابل سکونت آن‌ها قرار دارند را مطالعه کردند.

مؤسسه SETI مي‌گويد اين تحقيق دقت فاکتور منطقه قابل سکونت (HZ) معادله دريک را بالا برده است و براي اين کار علاوه بر در نظر گرفتن فاصله سياره از ستاره ميزبان، ميزان نوري که سياره دريافت مي‌کند را نيز در نظر گرفته است. محققان با استفاده از داده‌هاي تلسکوپ‌هاي فضايي کپلر و گايا ميزان انرژي متصاعد شده توسط ستاره را اندازه گيري کردند.

نتيجه اين تحقيق نشان مي‌دهد که احتمالاً ۳۰۰ ميليون سياره قابل سکونت در کهکشان خانگي ما وجود داشته که برخي از آن‌ها در فاصله ۳۰ سال نوري از زمين قرار گرفته‌اند. به گفته محققان اين رقم ممکن است با افزايش آگاهي از نحوه تاثيرگذاري اتمسفر سياره بر توانايي سياره در نگهداري از آب مايع بالا يا پايين برود.

يافته‌هاي اين تحقيق در ژورنال Astronomical Journal منتشر شده است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره