نماد آخرین خبر

یافته ای شگفت انگیز در مورد انسان های اولیه: ژن انسان دنیسوا در خاور دور شناسایی شد

منبع
سيناپرس
بروزرسانی
یافته ای شگفت انگیز در مورد انسان های اولیه: ژن انسان دنیسوا در خاور دور شناسایی شد

سيناپرس/ دانشمندان چيني موفق به شناسايي دي ان اي ميتوکندريايي انسان دنيسوا در رسوبات اواخر دوره پليستوسن مياني زمين شناسي غار بيشيا کارست در فلات چينگهاي-تبت شدند. اين ژنوم در انسان هاي امروز آسيا ديده مي شود که نشان از گسترش انسان دنيسوا در اين قاره دارد.

دانشمندان چيني طي تحقيقات جديد خود در مورد يک گروه انساني منقرض شده که حدود۱۶۰ هزار سال پيش زندگي مي کرده است، پيشرفت چشمگيري داشته اند.
اين مطالعه وجود دي ان اي ميتوکندريايي انسان دنيسوا را در رسوبات اواخر دوره پليستوسن (Pleistocene) مياني رسوب داده شده صد هزار تا ۶۰ هزار سال پيش، را که از غار بيشيا کارست (Baishiya Karst) در فلات چينگهاي-تبت (Qinghai-Tibet) گرفته شده، نشان مي دهد. پيش از اين تصور مي شد انسان دنيسوا تنها در مناطقي از سيبري زندگي مي کرده است.
اين تحقيقات دوره اشغال غار بيشيا کارست را بيشتر گسترش مي دهد و شواهدي وجود دارد که نشان مي دهد، آنها حضور طولاني مدتي در فلات چينگهاي-تبت داشته اند. در حقيقت اشغال طولاني مدت اين غار توسط انسان دنيسوا نشان مي دهد که آنها ممکن است با زندگي در ارتفاعات سازگار شده بودند.
يک تيم بين المللي از باستان شناسان چين، آلمان  استراليا و ايالات متحده  به سرپرستي دانشگاه لانژوي (Lanzhou) چين اين تحقيقات را انجام داده و به بررسي شواهد ژنتيکي انسان دنيسوا و ارتباط ژنتيکي وي با انسان هاي امروزي پرداخته اند.


ژانگ دونگجو (Zhang Dongju)، باستان شناس و پژوهشگر ارشد اين پروژه تحقيقاتي در رابطه با موضوع فوق گفت: اين تحقيقات دوره اشغال غار بيشيا کارست را بيشتر گسترش مي دهد و شواهدي وجود دارد که نشان مي دهد، آنها حضور طولاني مدتي در فلات چينگهاي-تبت داشته اند.

در حقيقت اشغال طولاني مدت اين غار توسط انسان دنيسوا نشان مي دهد که آنها ممکن است با زندگي در ارتفاعات سازگار شده بودند و احتمالا پس از آن ۴۵ هزار سال پيش زماني که انسان هاي مدرن به شرق آسيا روانه شدند، در سازگاري آنها در اين فلات سهيم هستند. اين غار در شهر گنجيا (Ganjia)، شهرستان شياهه (Xiahe) استان گانسو در شمال غربي چين واقع شده است.

قديمي ترين دي ان اي استخراج شده انسان مدرن در آسيا از فسيل ۳۴ هزار و ۴۰ هزار سال پيدا شده از مغولستان فعلي و از منطقه اي در نزديکي پکن به دست آمده است. 
گروه هومينين منقرض شده در ابتدا از توالي ژنوم شناسايي شده از شواهد يافت شده در غار دنيسوا در کوههاي آلتاي جنوب سيبري به دست آمد.
تيم باستان شناسي دانشگاه لانژو اولين کاوش رسمي خود را در سال ۲۰۱۸ ميلادي انجام داد. در سال ۲۰۱۹ دي پي حفاري باستان شناسانه يک فک دنيسوا در شياهه از زير خاک بيرون آمد.
اين اولين فسيل دنيسوا بود که در خارج از کوه هاي آلتاي کشف مي شد. محققان از تجزيه و تحليل پروتئين باستاني به دست آمده براي شناسايي اين فسيل استفاده کردند و نتيجه گرفتند که فک پايين حداقل ۱۶۰ هزار سال قدمت دارد.

محققان در اين پروژه نمونه هاي رسوبي زيادي را به دست آورده  و همچنين زغال چوب سوخته، ۱۳۱۰ ابزار ساده سنگي و ۵۷۹ قطعه استخوان از حيواناتي از جمله کرگدن و کفتار را شناسايي کردند.
تام هيگام (Tom Higham)، متخصص زمين شناسي دانشگاه آکسفورد ، در مورد اين يافته ها اعلام کرد: «حتي اگر استخوان هاي اين انسان ها کم باشد، مي توان نتيجه گرفت که دنيسواها در اين بخش از کره زمين گسترش پيدا کرده بودند.» وجود دي ان اي دنيسوا در ژنوم افراد زنده حال حاضر در سراسر آسيا نشان از گسترش زياد اين انسان هاي باستاني در اين قاره دارد.


شرح کامل اين مطالعات و نتايج حاصل از آن در آخرين شماره مجله علوم (Science) منتشر شده و قابل دسترسي است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره