نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
  2. برگزیده
علم و تکنولوژی

بهترین تصاویر فضایی در روزهای اخیر

منبع
ايسنا
بروزرسانی
بهترین تصاویر فضایی در روزهای اخیر

ايسنا/پايگاه خبري "اسپيس" منتخبي از اخبار و تصاوير فضايي روزهاي اخير را منتشر کرده است.

 به نقل از اسپيس، فضا يک مکان شگفت انگيز است که هر چه در آن کاوش کنيم بيشتر به زيبايي‌هاي آن پي مي‌بريم. در اين خبر قصد داريم اخبار فضايي جذابي را که طي اين هفته پربازديد بوده‌اند را بازگو کنيم.

۲۰ ساله شدن اقامت انسان در ايستگاه فضايي بين‌المللي

ايستگاه فضايي بين‌المللي بيستمين سالگرد اقامت انسان در اين ايستگاه را جشن گرفت. ايستگاه فضايي بين‌المللي ۲۲ ساله است و هفته گذشته بيستمين سالگرد حضور مداوم انسان در داخل اين سازه فضايي هم اندازه زمين فوتبال بود. ايستگاه فضايي در ارتفاع ۲۵۰ مايل بالاتر از سطح زمين در حال حرکت است.

سحابي جمجمه

در تصويري که اخيرا توسط "تلسکوپ وي‌ال‌تي" ثبت شده "سحابي جمجمه"(Skull Nebula) که با نام"ان.جي.سي ۲۴۶" نيز شناخته مي‌شود به زيبايي قابل مشاهده است. در تصويري که اخيرا از اين سحابي ثبت شده، رنگ‌هاي اطرف آن به گونه‌اي هستند که گويي اين سحابي غرق در خون است. سحابي مذکور يک سحابي سياره نما است که در صورت فلکي نهنگ واقع شده است. يک سحابي سياره‌نما(planetary nebula) نوعي سحابي گسيلشي است که از گاز و پلاسما تشکيل شده‌ است. سحابي "جمجمه" در حدود ۱۶۰۰ سال نوري از زمين قرار دارد. اين سحابي هنگامي شکل گرفت که يک ستاره خورشيد مانند، در دوران پيري لايه‌هاي بيروني خود را به بيرون راند و از خود جدا کرد و تنها يک هسته از خود که کوتوله سفيد نام دارد بر جاي گذاشت و اين کوتوله يکي از دو ستاره‌اي است که در مرکز اين سحابي ديده مي‌شود.

بارش شهابي ثوري

انتظار مي‌رود که به زودي بارش شهابي ثوري به اوج خود برسد. بهترين شهاب واره‌ها از ۵ نوامبر تا ۱۲ نوامبر قابل مشاهده هستند. "جف برکز" (Jeff Berkes) عکاس نجومي در ۵ نوامبر ۲۰۱۶ اين عکس را از بارش شهابي ثوري از ساحل ملي جزيره آساتيگ در امتداد سواحل شرقي مريلند گرفته است. بارش شهابي ثوري بارش شهابي ساليانه‌اي است که بر اثر برخورد ذرات برجاي مانده از دنباله‌دار با جو زمين پديد مي‌آيد. از آن‌جا که نقطهٔ نورباران اين بارش شهابي در صورت فلکي ثور قرار دارد، اخترشناسان سال‌ها پيش آن را بارش شهابي ثوري ناميدند.

راهپيمايي فضايي "ليروي چيائو"

ليروي چيائو(Leroy Chiao) فضانورد اهل کشور ايالات متحده آمريکا که تاکنون چند بار به فضا رفته است اخيراً طي دو گفتگو به عنوان بخشي از مجموعه فضانورد مجازي، تجربيات خود را به عنوان يک فضانورد ناسا به اشتراک گذاشته است. او اين عکس را در هنگام پياده روي فضايي در خارج از ايستگاه فضايي بين المللي در ۱۷ ژانويه ۱۹۹۶ منتشر کرده است.

ذخيره نمونه‌هاي سيارک بنو

ماموريت نمونه‌برداري از سيارک "بنو"(Bennu) که خاک و سنگ زيادي را از اين سيارک برداشته و به زمين مي‌آورد، چندي پيش دچار نشتي شده بود و در حال از دست دادن نمونه‌هاي خود بود اما اکنون مشکل حل شده و ايمن شده است. ناسا اعلام کرد که عمليات جلوگيري از نشتي نمونه‌هاي جمع آوري شده از سيارک "بنو" توسط فضاپيماي "اسيريس-رکس"(OSIRIS-Rex) و رها شدن خاک و سنگ نمونه‌برداري شده با موفقيت به پايان رسيده است و اين نمونه اکنون در ايمني کامل در حال انتقال به زمين است.

پرتاب موشک "لانگ مارچ ۶"

روز جمعه (۶ نوامبر) موشک چيني لانگ مارچ ۶ از مرکز پرتاب ماهواره تائي‌يوان چين پرتاب شد. ۱۰ ماهواره از ۱۳ ماهواره اي که اين موشک به مدار ارسال کرده است، ماهواره‌هاي سنجش از دور شرکت آرژانتيني "ستلوجيک"(Satellogic) هستند.

پيش ستاره

آرايه ميلي‌متري بزرگ آتاکاما (ALMA) اين تصوير را از حلقه‌هاي گرد و غبار جوان شکل گيري سياره که يک پيش ستاره را احاطه کرده اند گرفته است. به گفته محققان، مکان حلقه‌ها مشابه مکان اجسام در منظومه شمسي است. اين پيش ستاره که با نام  "IRS ۶۳" شناخته شده است، کمتر از ۵۰۰ هزار سال نوري قدمت دارد. آرايه ميلي‌متري بزرگ آتاکاما در شيلي واقع شده است و قدرتمندترين تلسکوپ راديويي جهان است. پيش‌ستاره‌ها (Protostars) اجسامي با وزن زياد در سحابي‌ها هستند که به تعادل هيدرواستاتيکي نرسيده‌اند و به تدريج با طي کردن مسير هاياشي منقبض و کم نور شده و تشکيل يک ستاره را مي‌دهند.

فضاپيماي اوريون

فضاپيماي اوريون ناسا در حال اماده شدن براي ملاقات با ماه است. اوريون در حال آماده شدن براي پرتاب تاريخي ماموريت آرتميس ۱ در سال ۲۰۲۱ است. اين فضاپيما ، از يک کپسول خدمه ساخته شده توسط لاکهيد مارتين و يک ماژول خدمات ساخته شده توسط آژانس فضايي اروپا تشکيل شده است.ماموريت آرتميس ۱ در اواخر سال ۲۰۲۱ انجام خواهد شد که طي آن کپسول اوريون سوار بر اولين سيستم پرتاب فضايي ناسا در سفر به ماه پرتاب خواهد کرد.

راي دادن در فضا

ايستگاه فضايي بين‌المللي اخيرا در حساب کاربري خود در اينستاگرام تصويري از "کاتلين روبينز"(Kathleen Rubins) يکي از فضانوردان ماموريت اکسپديشن ۶۴ را کنار "غرفه راي گيري" منتشر کرد. در اين تصوير کاتلين روبينز فضانورد ناسا و مهندس پرواز ماموريت اکسپديشن ۶۴، به "غرفه راي گيري" ايستگاه فضايي بين‌المللي اشاره مي‌کند که وي اين ماه از آنجا راي داده است. اين بار دوم است که روبينز از مدار نزديک زمين رأي مي‌دهد چرا که وي اولين بار نيز راي خود را از فضا و در سال ۲۰۱۶ هنگامي که به عنوان يکي از فضانوردان ماموريت اکسپديشن ۴۸-۴۹ در ايستگاه فضايي بين‌المللي حضور داشت، داده بود.

طوفان زتا از فضا

در اين منظره که روز چهارشنبه (۲۸ اکتبر) از ايستگاه فضايي بين‌المللي گرفته شد، طوفان زتا در خليج مکزيک درحال طغيان است. در بخش بالاي اين تصوير ، فضاپيماي ذخيره بار محموله Progress ۷۶ روسيه قرار دارد که به ماژول پيرس روسيه متصل است. در پايين اين تصوير سفينه فضايي سايوز ام اس-۱۷ روسيه قرار دارد که در ۱۴ اکتبر سه فضانورد را به ايستگاه فضايي آورد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar