نقش میکروبیوم های روده در کووید ۱۹ و فواید پیشگیرانه پروبیوتیک ها

مهر/محققان در مطالعه اي جديد نقش ميکروبيوم هاي روده را در بيماري کوويد ۱۹ و همچنين فوايد پروبيوتيک ها را در درمان و پيشگيري از بيماري اثبات کردند.
شواهد تازه حاکي از وجود رابطه بين عفونت کوويد ۱۹ و وضعيت ميکروبيوم هاي روده است. اين يکي از چندين فاکتور تأثيرگذار بر شدت بيماري است.
با در نظر گرفتن اين حقيقت که روده رابطه شديدي با سيستم ايمني، وضعيت التهابي و توانايي به چالش کشيدن پاتوژن ها را دارد، ميکروبيوم هاي روده هم ميتوانند در پيامدهاي ناشي از ويروس تأثيرگذار باشند. از اينرو، پروبيوتيک ها و پريبيوتيک ها در جهت کاهش عفونتهاي تنفسي استفاده ميشوند.
ميکروبيوم هاي روده به چندين روش بر انتقال ويروس و روند پيشرفت بيماري تأثير ميگذارند. در همين رابطه، محققان ميکروبيوم هاي مدفوع ۱۵ بيمار کرونايي را با افراد سالم مقايسه کردند.
محققان دريافتند افزايش ميزان ميکروارگانيزم هاي مثبت در روده ميتواند بر مقابله با کوويد ۱۹ تأثير داشته باشد.
همچنين مصرف پروبيوتيک ها موجب تنظيم و تعديل مثبت جامعه باکتريايي در رودهها ميشود که همين مسئله ميتواند ريسک بيماريهاي مرتبط با روده را کاهش دهد.
همچنين ميکروبيوم هاي روده اسيدهاي چرب با زنجيره کوتاه ترشح ميکنند که تأثير سيستميک بر کل بدن دارد.
از اينرو محققان معتقدند هماهنگ سازي ميکروبيوم هاي روده با مصرف پروبيوتيک ها ميتواند ابزاري براي کمک به بدن در راستاي مقابله با کوويد ۱۹ باشد.