نماد آخرین خبر

تاثیر رژیم غذایی مادران بر DNA نوزادان

منبع
مجله پزشکي دکتر سلام
بروزرسانی
تاثیر رژیم غذایی مادران بر DNA نوزادان

مجله پزشکي دکتر سلام/يک مطالعه جديد نشان مي دهد زنان باردار مبتلا به چاقي مي توانند از طريق بهبود رژيم غذايي و فعاليت بدني بيشتر خطرات سلامتي براي نوزادان خود را کاهش دهند.

به گزارش ساينس ديلي، رژيم غذايي و شيوه زندگي مادران در دوران بارداري با تغييراتي در DNA نوزادان مرتبط است. تحقيقاتي که در مجله پزشکي “PLosMed” منتشر شده است، تأثير گلوکز بالا در مادران مبتلا به ديابت بارداري و تغييرات DNA نوزادان مورد بررسب قرار گرفته است.

ديابت بارداري همراه با افزايش چاقي در سراسر جهان شايع تر شده و مي تواند خطر عوارض دوران بارداري و زايمان و همچنين افزايش خطر بيماري متابوليک را در زندگي کودک افزايش دهد. سطح بالاي گلوکز در مادران مبتلا به ديابت بارداري باعث ايجاد تغييرات اپي ژنتيکي در جنين در حال رشد مي شود که منجر به پيامدهاي نامطلوب براي سلامتي کودک مي شود.

محققان دانشگاه ساوت‌همپتون و کالج کينگ لندن داده هاي بيش از 550 زن باردار مبتلا به چاقي و فرزندان آنها را از نظر تغذيه و فعاليت در دوران بارداري مورد مطالعه قرار دادند. اين آزمايش براي بهبود رژيم غذايي و فعاليت بدني زنان باردار چاق در سراسر انگلستان است.

نتايج نشان مي دهد ديابت بارداري و سطح بالاي گلوکز در مادران با تغيير در سطح و الگوي اصلاح عملکرد DNA نوزادان ارتباط دارد. علاوه بر اين آنها دريافتند مداخله در رژيم غذايي و ورزش به طور قابل توجهي اين تغييرات متيلاسيون را در نوزادان مرتبط با ديابت بارداري در مادران کاهش مي دهد.

کارن ليليکروپ، استاد اپي ژنتيک در دانشگاه ساوت‌همپتون مي گويد: اين يافته ها نشان مي دهد بهبود رژيم غذايي و فعاليت بدني مي تواند در رشد فرزندان آنها تاثير بگذارد. اين يافته ها بسيار دلگرم کننده است و اکنون نياز به مطالعات بيشتري است تا مشخص شود آيا کاهش اين تغييرات اپي ژنتيکي از طريق يک سبک زندگي سالم در دوران بارداري با بهبود نتايج سلامتي براي کودکان در زندگي بعدي همراه است يا خير.

پروفسور لوسيلا پستون، رئيس مرکز بهداشت مادر و جنين تامي مي افزايد: ما مدتي است مي دانيم که کودکان مادراني که ديابت بارداري داشتند بيشتر در معرض خطر چاقي قرار دارند و اين تحقيق جديد حاکي از آن است که مسيرهاي اپي ژنتيک درگير مي شود.

مدير اجرايي مرکز تامي جين بروين نيز اذعان مي دارد: چاقي در دوران بارداري مي تواند مادام العمر تاثيرات منفي بر مادر و نوزاد بگذارد، بنابراين يکي از بهترين کارهايي که مادران مي توانند انجام دهند اين است که قبل از شروع بارداري سلامتي خود را از جمله وزن خود را بهبود بخشند. با اين حال، اين مطالعه نشان مي دهد مادراني که اضافه وزن دارند مي توانند با استفاده از رژيم غذايي سالمي در دوران بارداري عوارض را کاهش دهند. همه مادران آينده نياز به مشاوره تغذيه سالم دارند و افرادي که داراي اضافه وزن هستند بايد تشويق شوند که در دوران بارداري رژيم غذايي سالمي داشته باشند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره