فناوری جدیدی که مشکل بلعیدن را در افراد مبتلا به اختلالات عصبی حل میکند
ايسنا/يک شرکت انگليسي با همکاري پروفسور "شاهين حمدي" دانشمند ايراني، فناوري جديدي ارائه داده است که ميتواند مشکل بلعيدن غذا را در افرادي که سکته کردهاند و يا به اختلالات عصبي دچار هستند، حل کند.
به نقل از نيواطلس، از دست دادن توانايي بلعيدن غذا به طور کامل در افرادي که سکته و يا جراحي مغز را تجربه ميکنند، متداول است. شرکت انگليسي "Phagenesis" اخيرا فناوري جديدي ارائه داده است که ميتواند اين مشکل را زودتر از سريعتر از روشهاي ديگر درمان کند.
اين فناوري جديد موسوم به "Phagenyx" از يک واحد پايه مجهز به نمايشگر لمسي تشکيل شده است که با کمک يک کابل الکتريکي به يک کاتتر متصل ميشود.
کاتتر به مدت سه روز و هر روز به مدت ۱۰ دقيقه در بيني بيمار قرار ميگيرد تا به گلوي او وارد شود. سپس الکترودهاي روي کاتتر ميتوانند پالسهاي الکتريکي ملايمي را به بافت گلو انتقال دهند.
پالسها از سوي مسيرهاي عصبي گلو، به مراکز آسيبديده کنترل بلع در مغز منتقل ميشوند. افزايش فعاليت الکتريکي در در اين مراکز طي سه جلسه درمان ميتواند به بيماران کمک کند تا توانايي کنترل گلوي خود را بازيابند و نهايتا به بيماران امکان ميدهد تا بلعيدن غذا را دوباره به صورت عادي انجام دهند.
بررسيهاي صورت گرفته در مورد Phagenyx، توسط پژوهشگران "دانشگاه ناتينگهام" (University of Nottingham) انگلستان و "دانشگاه مونستر" (University of Münster) آلمان انجام شده است. آنها در اين پژوهش، ۲۵۵ بيمار را در انگلستان و آلمان مورد بررسي قرار دادند که از پنج نوع اختلال عصبي متفاوت رنج ميبردند که مشکل "دشواري در بلع" يا "ديسفاژي" (Dysphagia) را در آنها پديد آورده بود.
هر بيمار به مدت سه روز با اين فناوري جديد تحت درمان قرار گرفت. هنگامي که پژوهشگران، بيماران را پس از سه ماه مورد بررسي قرار دادند، دريافتند که بيشتر آنها بهبودي قابل توجهي را در شدت ديسفاژي تجربه کردهاند .
پروفسور "شاهين حمدي" (Shaheen Hamdy)، پژوهشگر دانشگاه ناتينگهام و رئيس بخش فني Phagenesis گفت: اين پژوهش نشان ميدهد که تحريک الکتريکي گلو در چنين بيماراني ميتواند توانايي بلعيدن غذا را در آنها به صورت ايمن بهبود ببخشد. ما در بررسي خود نشان دادهايم که استفاده از اين ابزار، ساده و ايمن است و ميتواند بر بهبود بلعيدن در بسياري از اختلالات اثر بگذارد.
اين پژوهش، در مجله "EClinicalMedicine" به چاپ رسيد.