افزایش خطر بیماری کلیه با دو عادت بدِ غذایی
ايسنا/نتايج يک مطالعه پزشکي نشان ميدهد که "حذف وعده صبحانه" و همچنين "دير وقت شام خوردن" دو عادت غلطي هستند که ميتوانند با خطر ابتلا به عارضه "پروتئينوري" (دفع پروتئين در ادرار) مرتبط باشند.
رابطه بين عادات غذايي و بروز بيماري مزمن کليه (CKD) کاملا مشخص نيست. در اين مطالعه جديد متخصصاني از دانشگاه کانازاوا در ژاپن دريافتهاند که حذف وعده غذايي صبحانه و دير شام خوردن ممکن است با خطر بيشتر پروتئينوري همراه باشد که يک فاکتور اصلي در تشخيص بيماري مزمن کليه است.
بيماري مزمن کليه به عنوان يک ناهنجاري ساختاري/ يا کارکردي کليه يا کاهش "فيلتراسيون گلومرولي" تعريف ميشود.
بيماري مزمن کليه در واقع يک عامل خطر در مرحله نهايي بيماريهاي کليوي و قلبي - عروقي است که از مشکلات اصلي سلامت در چندين کشور به حساب مي آيند.
ديابت، فشار خون بالا و چاقي از مهم ترين عوامل بروز اين بيماري هستند. اگرچه اين بيماري ها به صورت جداگانه با مصرف دارو قابل درمان است اما در سال هاي اخير تغييرات رفتاري مانند رژيم غذايي مناسب و ورزش کردن نيز در درمان اين بيماري مورد توجه قرار گرفته است.
همچنين بيماري مزمن کليه با افزايش خطر مرگ و مير ناشي از بيماري قلبي - عروقي مرتبط است. بنابراين مهم است که درک کنيم چه عادات و رفتارهايي ممکن است پيشرفت اين بيماري را تسهيل کنند. محققان در يک بررسي به مطالعه روي رابطه بين عادات غذايي و بيماري مزمن کليه پرداختند.
در اين مطالعه پزشکان ژاپني روي پروتئينوري به عنوان فاکتور تشخيصي بيماري مزمن کليه تمرکز کردند. پروتئينوري نشانه اوليه بيماري کليوي است. بنابراين پيشگيري از بروز اين شرايط براي حفظ سلامت فرد حائز اهميت است.
در اين بررسي بيش از ۲۶ هزار بيمار بالاي ۴۰ سال حضور داشتند که در فاصله سالهاي ۱۹۹۸ تا ۲۰۱۴ تحت معاينه و نظارت بودند. محققان دير شام خوردن، حذف صبحانه، سريع غذا خوردن و مصرف مواد غذايي ناسالم پس از وعده شام را به عنوان عادات غذايي نامناسب معرفي کردند.
به گزارش نيوز-مديکال نت، سريع غذا خوردن از شايع ترين عادات غذايي در بين اين افراد بود و دير شام خوردن، مصرف مواد غذايي ناسالم پس از شام و حذف صبحانه در رتبه هاي بعدي قرار گرفتند. در يک بازه زماني بيش از سه سال، ۱۰ درصد از بيماران به دفع پروتئين در ادرار دچار شدند. همچنين در ميان عادات غذايي نامناسب، حذف صبحانه و دير شام خوردن با افزايش خطر پروتئينوري مرتبط است.