نماد آخرین خبر

ساخت ماده فلورسنت از ضایعات میوه و سبزیجات

منبع
ايسنا
بروزرسانی
ساخت ماده فلورسنت از ضایعات میوه و سبزیجات

ايسنا/ يک مهندس فيليپيني اخيرا توانسته با استفاده از ضايعات ميوه و سبزيجات يک ماده فلورسنت جديد بسازد. اين ماده نور را جمع‌آوري کرده و سپس آن را به برق تبديل مي‌کند. محقق اين مطالعه بابت آن برنده "جايزه جيمز دايسون 2020 "(James Dyson award) شده است.

اين نوآوري "Aureus" نام دارد و در آن اين مهندس فيليپيني از ضايعات زراعي بالا چرخ شده(up-cycled) که مي‌توانند به کناره‌هاي ساختمان متصل شوند و از آنها براي استخراج اشعه فرابنفش(UV) نامرئي استفاده کرد، استفاده کرده است. "Aureus" توسط"کاروي ارن ميگ"(Carvey Ehren Maigue) مهندس ۲۷ ساله از دانشگاه ماپوئا در مانيل، فيليپين اختراع شد.

ميگ که ۳۰ هزار پوند براي توسعه اين فناوري برنده شده است، اين مواد را با استخراج ترکيبات آلي فلورسنت از ميوه‌ها و سبزيجاتي مانند هويج، توليد کرده است. اين ترکيبات نور فرابنفش پرانرژي را به نور مرئي تبديل مي‌کنند و سپس پنل‌هاي خورشيدي متصل به ماده، اين نور مرئي را به برق تبديل مي‌کنند. اين مهندس جوان از اين واقعيت که نور فرابنفش در روزهاي تاريک که نور خورشيد زيادي وجود ندارد نيز به طور بالقوه قابل برداشت است، الهام گرفته است.

Aureus مي‌تواند کنار بلوک‌هاي برج‌ها قرار بگيرد و آنها را به مزارع انرژي خورشيدي عمودي تبديل کند. جايزه جيمز دايسون يک جايزه بين‌المللي سالانه در زمينه طراحي است که به دانشجويان دانشگاه يا فارغ التحصيلان براي نوآوري‌هاي آنها اهدا مي‌شود. اين جايزه توسط موسسه جيمز دايسون مخترع و ميلياردر انگليسي(که ثروتمندترين مرد انگليس است) اهدا مي‌شود.

ميگ گفت: من مي‌خواهم شکل بهتري از انرژي‌هاي تجديدپذير ايجاد کنم که در آن از منابع طبيعي جهان استفاده مي‌شود. برنده شدن جايزه جيمز ديسون در انتهاي سال جاري ميلادي جالب است و آغازگر راه من براي مطالعه بيشتر درباره اين فناوري است.

براساس مطالعه‌اي که در سال ۲۰۱۸ انجام شده است مواد نيمه شفاف، انعطاف پذير و بادوام هستند و همچنين با مسئله پسماندهاي ميوه و سبزيجات مقابله مي‌کنند.

انرژي خورشيدي نوعي نسبت به منابع انرژي سوخت‌هاي فسيلي که ناپايدار هستند و بزرگترين منبع انتشار گازهاي گلخانه‌اي مانند دي اکسيد کربن به شمار مي‌روند بسيار کاربردي است. طبق گزارش آژانس بين المللي انرژي، سوخت‌هاي فسيلي بيش از ۸۱ درصد از محصولات جهاني انرژي را تشکيل مي‌دهند. اگر بشر با سرعت فعلي به سوزاندن سوخت‌هاي فسيلي ادامه دهد، تا سال ۲۰۶۰ منابع جهاني گاز و نفت از بين مي‌روند و اين به آن معنا است که که انرژي‌هاي تجديد پذير بايد اولويت دانمشندان باشند.

در حالي که مسير توسعه فناوري‌هاي انرژي تجديد پذير در حال رشد و پيشرفت است اما بسياري از منابع انرژي تجديد پذير فقط در زمانيکه شرايط محيطي مناسب باشد، مي‌توانند برق توليد کنند. يک مسئله در مورد انرژي خورشيدي اين است که به نور مرئي متکي است و اين به آن معنا است که کارايي آن در روزهاي ابري يا باراني کاهش مي‌يابد.

ميگ به لطف عينک فتوکروميکش که داراي لنزهاي نوري است که در اثر قرار گرفتن در معرض اشعه فرابنفش تاريک مي‌شوند موفق به ساخت اين پنل‌هاي خورشيدي شد.

وي گفت: يک روز هوا ابري و باراني بود و عينک من که به طور معمول به نور خورشيد واکنش نشان مي‌دهد، تاريک شد. من فهميدم که حتي وقتي هوا ابري و باراني است، نور فرابنفش هنوز به ما مي‌رسد. پنل‌هاي خورشيدي معمولي نمي‌توانند نور فرابنفش را جذب کنند و اين همان چيزي است که اختراع من براي آن راه حل ارائه مي‌دهد. از آنجا که اختراع من از اشعه فرابنفش استفاده مي‌کند، هوا مي‌تواند آفتابي يا ابري باشد و مواد همچنان برق توليد کنند. مزارع خورشيدي فقط به صورت افقي ساخته مي‌شوند و هرگز به صورت عمودي ساخته نمي‌شوند و اغلب در زمين‌هاي کشاورزي قابل کشت قرار مي‌گيرند. Aureus مي‌تواند کنار بلوک‌هاي برج‌ها قرار بگيرد و آنها را به مزارع انرژي خورشيدي عمودي تبديل کند.

سر جيمز دايسون، بنيانگذار و مهندس شرکت دايسون گفت: من به عنوان يک کشاورز ، پتانسيل زيادي در فناوري "کاروي" براي توليد انرژي تجديد پذير تميز مي‌بينم. جوانان مي‌خواهند جهان را تغيير دهند و مهندسان، دانشمندان و طراحاني که جايزه جيمز دايسون را برنده مي‌شوند نشان مي‌دهند که اين کار شدني است.

"جوديت ژيرو بنت"(Judit Giro Benet) مخترع اسپانيايي ۲۳ ساله برنده ديگر اين جايزه براي توسعه دستگاه غربالگري سرطان پستان در منزل که در عرض چند دقيقه نتايج قابل اعتمادي را ارائه ميدهد، است.

نمونه ادرار افراد در اين دستگاه موسوم به "Blue Box" قرار مي‌گيرد و دستگاه با استفاده از هوش مصنوعي علائم اوليه سرطان پستان را فقط در ۴۰ دقيقه با دقت ۹۵ درصد تشخيص مي‌دهد. "جوديت ژيرو بنت"(Judit Giro Benet) مخترع اسپانيايي ۲۳ ساله اين دستگاه را هنگامي که مادرش به سرطان پستان مبتلا شد، طراحي کرد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره