چاپ ۳ بعدی قلب در ابعاد واقعی با مواد شبه بافت قلب

ايسنا/ محققان دانشگاه "کارنگي ملون" در مطالعه اخيرشان موفق به چاپ سه بعدي مدلي دقيق از قلب در ابعاد واقعي شدهاند.
اگر قصد انجام جراحي قلب باز روي شخصي را داريد، مطمئناً اين مدل به شما کمک خواهد کرد تا ابتدا آن عمل آزمايشي را روي مدل ۳ بعدي قلب انجام دهيد.
در حال حاضر محققان براي ساخت يک مدل ۳ بعدي از قلب انسان از اسکن ام آر آي استفاده ميکنند اما اين مدلها معمولاً از لاستيک يا پلاستيک سخت ساخته ميشوند و گرچه پزشکان ميتوانند آنها را از زواياي مختلف بررسي کنند، اما نميتوانند عمل واقعي جراحي را روي آنها انجام دهند.
حال در مطالعه اخير محققان با کمک روش "فرش"(FRESH) موفق به انجام اين کار شدهاند. اين قلب در آزمايشگاه پروفسور "آدام فاينبرگ" از دانشگاه کارنگي ملون ساخته شده است. اين قلب از يک جوهرزيستي ساخته شده از يک پليمر طبيعي معروف به آلژينات استفاده ميکند. اين جوهر زيستي از يک سوزن در حال حرکت به داخل يک حمام هيدروژل(hydrogel bath) که هنگام چاپ مدل، پليمر نرم را در جاي خود نگه ميدارد، ايجاد ميشود. پس از اتمام فرآيند چاپ، هيدروژل از طريق اعمال گرما ذوب شده و مدل ايجاد ميشود.
اگرچه قبلاً از اين فناوري براي ايجاد مدلهاي کوچک اعضاي بدن استفاده شده بود، اما اين اولين بار است که براي چاپ مدل يک بافت در اندازه واقعي استفاده ميشود. گفته ميشود که مدل ۳ بعدي ايجاد شده از انعطاف پذيري بالايي برخوردار است و عملکرد قلب واقعي انسان را تقليد ميکند و ميتواند به روشي مشابه بريده و بخيه شود.
فاينبرگ گفت: ما هم اکنون مدلي توسعه دادهايم که پزشکان ميتوانند بر روي آن عمل آزمايشي انجام دهند. جراح ميتواند آن را دستکاري کند و آن مدل نيز همانند يک بافت واقعي به او واکنش نشان ميدهد.
يافتههاي اين مطالعه در مجله "ACS Biomaterials Science and Engineering" منتشر شده است.