نماد آخرین خبر

حتی افرادی که واکسینه شده‌اند باید ماسک بزنند و فاصله اجتماعی را رعایت کنند

منبع
ايسنا
بروزرسانی
حتی افرادی که واکسینه شده‌اند باید ماسک بزنند و فاصله اجتماعی را رعایت کنند

ايسنا/ تاکنون چندين شرکت توسعه دهنده واکسن ويروس کرونا از عملکرد مثبت واکسن‌شان در جلوگيري از ابتلاي افراد به بيماري کوويد-۱۹ خبر داده‌اند ما هنوز هيچ تاييديه‌اي مبني بر استفاده از آنها در ايالات متحده يا اروپا صادر نشده است.
روسيه در ماه اوت اعلام کرد که واکسن"Sputnik V" ساخت کشورش براي استفاده تأييد شده است اما اين خبر با واکنش‌هاي منفي دانشمندان روبرو شد چرا که انها معتقد بودند صدور اين تاييديه بسيار زود است چرا که هنوز روي تعداد زيادي از افراد آزمايش نشده است.در ماه نوامبر دو شرکت فايزر و مدرنا اعلام کردند که واکسن‌هاي آنها به ترتيب ۹۰ درصد و ۹۴.۵ درصد موثر هستند که خوشبختانه اين خبر توسط کارشناسان اميدوار کننده توصيف شد گرچه هنوز هم سوالاتي درباره آنها در ذهن مردم نقش بربسته است و يکي از آن سوالات اين است که آيا اين واکسن‌ها در جلوگيري از انتقال عفونت از فردي به فرد ديگر نيز موثر هستند و اينکه پس از زدن واکسن تا چه مدت افراد ايمن هستند.

"مايکل مينا"(Michael Mina) استاد دانشکده بهداشت عمومي هاروارد در اين باره گفت: ممکن است بدن يک واکنش ايمني زودهنگام پس از زدن واکسن ايجاد کند که اين موضوع دائمي نيست. وي گفت: ممکن است بدن در حال ساخت آنتي بادي‌هايي باشد که بعداً از بين خواهند رفت. نتايج کارايي واکسن‌ها نشان داد که اين واکسن‌ها پروتئين مناسب را  مورد هدف قرار مي‌دهند و بسياري گفته‌اند که اثربخشي بالا نشان دهنده اين امر است که واکسن‌ها مي‌توانند با ويروس مقابله کنند.

دکتر "باري بلوم"(Barry Bloom) رئيس سابق دانشکده بهداشت دانشگاه هاروارد گفت: هرچه بدن افراد پادتن بيشتري توليد کند تاثير واکسن نيز بهتر خواهد بود.

"جوز وزگز بولاند"(Jose Vazquez-Boland) از بخش يماري‌هاي عفوني دانشکده پزشکي دانشگاه ادينبرو گفت: ما بايد فرض کنيم که اين آزمايشات باليني در شرايط مطلوب انجام شده‌اند و هنگامي که واکسن‌ها در سطح گسترده مورد استفاده قرار گيرند ممکن است نتايج داده متفاوت باشد و پايين‌تر از حد انجام شده در آزمايشات باشند.

اولين واکسن کوويد-۱۹ چه زماني وارد اروپا خواهد شد؟

"استلا کرياکيدز"(Stella Kyriakides) عضو هيئت بهداشت اتحاديه اروپا گفت: اگر همه چيز خوب پيش رود و مجوزهايي توسط آژانس داروهاي اروپايي صادر گردد احتمالا اواخر سال ۲۰۲۰ و اوايل سال ۲۰۲۱ واکسن در دسترس باشد.

"آندره آمون"(Andrea Ammon) رئيس مرکز کنترل بيماري‌هاي اروپا نيز جدول زماني مشابهي را ارائه داد. وي به خبرگزاري فرانسه گفت که در يک سناريوي خوش بينانه ممکن است تا سه ماهه اول سال ۲۰۲۱ واکسن وجود داشته باشد. آمون به خبرگزاري فرانسه گفت که کارکنان بهداشتي و افرادي که در گروه‌هاي آسيب پذير هستند ابتدا واکسينه مي‌شوند و جزئيات نحوه توزيع آن هنوز در دست بررسي است.

چه زماني به ايمني جمعي دست مي‌يابيم؟

دستيابي به ايمني جمعي تا حدي به موثر بودن واکسن و توزيع آن بستگي دارد.

دکتر بولاند در گفتگو با يورونيوز گفت: آستانه لازم براي متوقف کردن موثر شيوع بيماري از يک بيمار به بيمار ديگر متفاوت است. اين امر تا حدي به ميزان عفوني بودن بيماري و ايمني بدن بستگي دارد.

دکتر "کيت اوبراين"(Kate O’Brien) ، مدير ايمن سازي سازمان بهداشت جهاني، روز دوشنبه در يک کنفرانس مطبوعاتي گفت: ما واکسن‌هاي زيادي داريم که عملکرد بسياري خوبي دارند و جان انسان‌ها را نجات مي‌دهند اما باز هم افراد به آن بيماري مبتلا مي‌شوند براي مثال واکسن سرخک نمونه‌اي از آن واکسن‌ها است. واکسن سرخک يک واکسن بسيار کارآمد با بيش از ۹۵ درصد اثر است اما با اين وجود هنوز شيوع سرخک داريم.

دکتر بلوم که همچنين استاد تحقيق در دانشگاه هاروارد است گفت: تعداد زيادي از افراد در شش ماه يا سال اول پس از عرضه واکسن، واکسينه نخواهند شد که در اين صورت توانايي انتقال عفونت را دارند.

وي افزود: اين بدان معناست که افرادي که حتي واکسينه شده‌اند، بايد ماسک بزنند و فاصله اجتماعي را نيز همانند قبل رعايت کنند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر