محافظت ۴۸ ساعته برابر کووید-۱۹ با یک اسپری بینی

ايسنا/ محققان "دانشگاه بيرمنگهام" انگليس اخيرا موفق به توسعه اسپري بيني شدهاند که به گفته آنها اين اسپري ميتواند تا ۴۸ ساعت از افراد در برابر ابتلا به کوويد-۱۹محافظت کند و به زودي در انگليس در دسترس قرار خواهد گرفت.
به نقل از ديلي ميل، مواد شيميايي که قبلاً براي استفاده توسط انسان تأييد شدهاند اکنون توسط محققان انگليسي براي ساختن اسپري بيني ترکيب شده و مورد استفاده قرار گرفتهاند. مطالعات آزمايشگاهي نشان داده که اين ماده از توانايي ويروس کرونا در اتصال به سلولهاي انساني جلوگيري ميکند. اين اسپري از دو ماده اصلي به نامهاي "کاراگينان" و "ژلان" ساخته شده است که هر دو اين مواد در علوم غذايي به عنوان مواد غليظ کننده استفاده ميشوند.
از آنجا که اين مواد از قبل براي استفاده توسط انساني مورد تأييد قرار گرفتهاند، سازندگان ميگويند اين محصول به محض اينکه از نظر مقامات رسمي تاييد شود، آماده استفاده خواهد بود. دکتر "ريچارد مواکز "(Richard Moakes)، نويسنده اصلي مقاله گفت: اين اسپري از محصولات آماده در دسترس که قبلاً در محصولات غذايي و دارويي استفاده ميشده، تهيه شده است. با داشتن شرکاي مناسب، ما ميتوانيم توليد انبوه اسپري مذکور را ظرف چند هفته آينده آغاز کنيم.
ماده ژلان اجازه ميدهد اسپري به صورت غبار ريز کل قسمت دروني بيني را بپوشاند. اگر اسپري با کروناويروس سندرم حاد تنفسي ۲(ويروسي که باعث ايجاد کوويد-۱۹ ميشود) تماس پيدا کند، آن را گرفته و محصور کرده و با انجام عمل بلع يا تخليه بيني کاربر آن را از بدن خارج ميکند.
محققان اين پروژه در دانشگاه بيرمنگهام اظهار داشتند که استفاده از اين اسپري به ويژه در موقعيتهاي پرخطر مانند مکان کار کارمندان مراقبتهاي بهداشتي، پروازها يا کلاسهاي درس ميتواند مفيد باشد. آنچه اين اسپري انجام خواهد داد، اضافه کردن يک لايه محافظ دوم براي جلوگيري و انتقال اين بيماري است.
دانشمندان دانشگاه "استنفورد" نيز در حال توسعه اسپري بيني هستند اما رويکرد آنها متفاوت است. آنها به جاي استفاده از ترکيبات مجاز موجود در بسياري از غذاها، از آنتي باديهاي مرغ برداشت شده از تخمهاي مرغ استفاده ميکنند. مرغها درست مثل انسان آنتي بادي براي عفونت ايجاد ميکنند و مواد شيميايي ضد عفونت نيز با غلظت زياد در تخم مرغ يافت ميشود.