کرونا/ ابزار جدیدی برای پیشبینی پیامدهای ناشی از کووید ۱۹

ايسنا/پژوهشگران آمريکايي، ابزار جديدي براي پيشبيني پيامدهاي ناشي از کوويد-۱۹ ابداع کردهاند که ميتواند به پزشکان براي تصميمگيري در مورد اين بيماران کمک کند.
به نقل از نيوزواير، شرکت آمريکايي بهداشت و درمان موسوم به "کايزر پرمننته"(Kaiser Permanente)، يک ابزار جديد ارزيابي ابداع کرده است که ميتواند به پژوهشگران و پزشکان کمک کند تا در بخش مراقبتهاي ويژه و مراکز درماني، تصميمات بهتري بگيرند.
پزشکان و پژوهشگران با کمک اين ابزار جديد ميتوانند مطمئن شوند که بيماران به هنگام نياز، درمان درست را دريافت ميکنند. همچنين امکان پيشبيني شدت يافتن کوويد-۱۹ و يا مرگ و مير ناشي از آن در افراد مبتلا به اين بيماري فراهم ميشود.
دکتر "آدام شارپ"(Adam Sharp)، از پژوهشگران شرکت کايزر پرمننته گفت: با شدت يافتن همهگيري کوويد-۱۹ در کشور و در ميان افراد بستري شده در بيمارستان، پزشکان بايد در مورد بستري ماندن يا مرخص شدن بيماران فورا تصميم بگيرند. ما ابزاري براي ارزيابي خطر ابداع کردهايم که متغيرهاي مربوط به بيماران متفاوت را مورد بررسي قرار ميدهد و شايد بتواند پيامدهاي بيماري را بدون نياز به آزمايشگاه و آزمايشهاي تشخيصي پيشبيني کند.
نمره خطر ميتواند براي پزشکان در تصميمگيري هنگام بررسي بخش مراقبتهاي ويژه، مفيد باشد.
اين ابزار ارزيابي موسوم به "COVAS score"، بيماريهاي مشترک، اضافهوزن، نشانههاي حياتي، سن و جنسيت را مورد بررسي قرار ميدهد تا به تصميمگيري باليني در بخش مراقبتهاي ويژه و مراکز درمان کمک کند. COVAS score در اين پژوهش توانست احتمال مرگ بيماران يا نياز آنها به مراقبتهاي تنفسي را به دقت پيشبيني کند.
دکتر شارپ ادامه داد: من از COVAS score با موفقيت براي ارزيابي بيماران خودم در بخش مراقبتهاي ويژه استفاده کردم و اين ابزار توانست اطلاعات لازم را براي تصميمگيري در مورد بيماران در اختيار من بگذارد. اين کار ميتواند به بيماراني که کمتر در معرض خطر قرار دارند، اطمينان ببخشد و کساني که ميزان خطر در آنها بيشتر است، تشويق کند تا مراقبتهاي بيمارستاني را براي تسريع بهبودي خود دريافت کنند.
پژوهشگران، بررسي خود را از روز اول مارس تا ۳۰ آوريل سال جاري، روي ۲۶۶۰۰ بيمار بزرگسال با نشانههاي کوويد-۱۹ انجام دادند.
نتايج اين پژوهش ميتواند به پزشکان کمک کند تا بدانند که کدام يک از بيماران داراي نشانههاي کوويد-۱۹ از جمله تب، سرفه و تنگي نفس، بيشتر در خطر مرگ قرار دارند و يا بايد از ونتيلاتور استفاده کنند.
اين پژوهش، در "American Journal of Emergency Medicine" به چاپ رسيد.