نماد آخرین خبر

طوفان‌های ویران‌کننده، عامل احتمالی خشک شدن اقیانوس‌های مریخ

منبع
ديجياتو
بروزرسانی
طوفان‌های ویران‌کننده، عامل احتمالی خشک شدن اقیانوس‌های مریخ

ديجياتو/ مطالعات جديد محققان نشان مي‌دهد که يکي از دلايل اصلي از بين رفتن آب در مريخ احتمالاً طوفان‌هاي شن است. طوفان‌ها سبب ورود آب به قسمت فوقاني جو اين سياره، تجزيه و سپس پخش شدن آن در فضا مي‌شوند.
محققان معتقدند مريخ در گذشته بسيار دور اقيانوس‌هايي از آب مايع داشته ولي با گذشت زمان اقيانوس‌هاي آن خشک شدند. محققان تا مدت‌ها نمي‌دانستند چه عاملي سبب خشک شدن درياهاي مريخ شده است، ولي حالا تحقيقي جديد نشان مي‌دهد که طوفان‌هاي شن احتمالاً نقشي کليدي در پرتاب آب‌هاي اين سياره به فضا بازي کرده‌اند.
محققان براي اين تحقيق از داده‌هاي فضاپيماي MAVEN ناسا استفاده کردند که سال ۲۰۱۴ به منظور مطالعه جو مريخ در مدار آن قرار گرفت. آن‌ها دريافتند که مريخ در طول فصول گرم در حال از دست دادن بخار آب از طريق جو است.
به گفته محققان هواي گرم و همچنين طوفان‌هاي شن سبب از بين رفتن آب در مريخ شده‌اند. بادهاي بسيار قوي ناشي از طوفان‌هاي شن سبب اوج گيري بخار آب و ورود آن به اتمسفر مي‌شوند. بخار آب پس از وارد شدن به جو در معرض تشعشعات کيهاني قرار مي‌گيرد و بعد به اکسيژن و هيدروژن تبديل و در فضا پخش مي‌شود.

«Shane W. Stone» يکي از محققان اين تحقيق مي‌گويد: «هر چيزي که به قسمت فوقاني اتمسفر (زمين يا مريخ) برسد نابود مي‌شود، چون اين قسمت از جو در معرض تابش مستقيم تشعشعات مخرب خورشيد قرار دارد.»

محققان مي‌گويند يکي از طوفان‌هاي شن که تابستان سال ۲۰۱۸ در مريخ اتفاق افتاد، سبب شد تا ۲۰ برابر آب بيشتري وارد جو اين سياره شود. به گفته آن‌ها مريخ در يک دوره ۴۵ روز به اندازه تقريباً دو سال زميني آب از دست داده است. محققان مي‌گويند يافته‌هاي اين تحقيق به آن‌ها کمک مي‌کند تا نرخ از دست رفتن آب را با دقت بيشتري در گذشته و حال مريخ محاسبه کنند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره