فضاپیمای ژاپن به زودی نمونهای از سیارک «ریوگو» را در اختیار دانشمندان قرار میدهد

ديجياتو/ژاپن در حال انجام يک ماموريت فضايي به نام «هايابوسا ۲» است که هدف از آن، بازگرداندن نمونهاي از سيارک «ريوگو ۱۶۲۱۷۳» است. حالا فضاپيماي ژاپن در حال نزديک شدن به زمين و تحويل اولين نمونه سيارکي به دانشمندان است.
دانشمندان به دنبال کشف منبع حيات زميني روي سيارکها هستند و به همين علت ميخواهند به نمونههاي آنها دست پيدا کنند. ناسا با فضاپيماي «OSIRIS-REx» به دنبال برگرداندن نمونهاي از سيارک «بنو» به زمين است. اين فضاپيما ماه گذشته روي سطح اين سيارک فرود آمد، با اين حال آژانس فضايي ژاپن به نام «جاکسا» (JAXA) جلوتر از ناسا است.
ژاپن با ماموريت هايابوسا ۲ نمونهاي از سيارک ريوگو را به دست محققان ميرساند. کاوشگر جاکسا که نزديک به يک سال پيش از ريوگو جدا شد، حالا در نزديکي زمين قرار دارد و آماده تحويل محموله خود است. دانشمندان انتظار دارند در تاريخ ۱۶ آذر در منطقه «وومرا» استراليا به نمونه سيارک ريوگو دست پيدا کنند.
اين ماموريت تفاوت چنداني با ماموريت ناسا ندارد و هدف از انجام آن، کاوش روي سطح سيارک به وسيله فضاپيما ژاپن و در نهايت جمعآوري نمونه از آن بود. اين فضاپيما براي دسترسي به نمونه تازه، يک دهانه روي ريوگو را با يک توپ منفجر کرد و در نهايت توانست نمونهاي با وزن ۱۰۰ ميلي گرم را جمعآوري کند.
اگرچه اين نمونه وزن کمي دارد، اما در حال صحبت درباره يک سنگ فضايي هستيم که با سرعت در اطراف خورشيد ميچرخد. دانشمندان براي اطلاع از محتواي روي اين سيارک، به نمونه با وزن بالا نيازي ندارند و اميدوارند همين نمونه اسرار سيارک ريوگو را فاش کند. علاوه بر اين انتظار ميرود توسط اين نمونه به منشا حيات در زمين نيز پي ببريم.
با توجه به رسيدن اين نمونه به زمين و همچنين ماموريت ناسا، در آينده نه چندان دور به اطلاعات زيادي درباره سنگهاي فضايي دست پيدا خواهيم کرد. اين احتمال وجود دارد که ماموريت هايابوسا ۲ با مشکل مواجه شود و به نمونه ريوگو دست پيدا نکنيم.