نماد آخرین خبر

کاسه صبر افراد دست "سروتونین" است

منبع
ايسنا
بروزرسانی
کاسه صبر افراد دست "سروتونین" است

ايسنا/ محققان "موسسه تحصيلات تکميلي علوم و فناوري اوکيناوا"(Okinawa Institute of Science and Technology Graduate University) ژاپن در مطالعه اخيرشان نشان داده‌اند که صبر با توجه به سطح هورمون "سروتونين"( serotonin) در مغز تعيين مي‌شود و سطح اين هورمون مي‌تواند در واکنش فرد(صبوري يا عجولانه رفتار کردن در قبال کاري) موثر باشد.
 به نقل از ديلي ميل، محققان ژاپني دريافتند که تحريک مصنوعي ترشح اين هورمون در موش‌ها سبب مي‌شود اين جوندگان هنگام انجام آزمايش براي دريافت غذا در آزمايشات آزمايشگاهي صبورتر شوند.

علاوه بر اين محققان دريافتند که دو ناحيه مختلف مغز مسئول ارزيابي جداگانه مزاياي انتظار صبورانه براي پاداش هستند. اين يافته‌ها ممکن است به توسعه داروهاي ضد افسردگي جديد که سطح سروتونين را در انسان تعديل مي‌کنند و مناطق خاصي از مغز را مورد هدف قرار مي‌دهد، کمک کند.

"کاتسوهيکو ميازاکي"(Katsuhiko Miyazaki) متخصص مغز و اعصاب اين مطالعه با کمک همکارانش، موش‌هاي خاص اصلاح شده داراي نورون‌هاي حساس به نور را هنگام تحريک سروتونين آزاد مي‌کنند، مورد بررسي قرار مي‌دهند.

در مطالعه قبلي محققان موش‌ها را آموزش داده بودند تا يک وظيفه انتظار بنام "فشار با بيني"(nose poke) را انجام دهند و طي آن مي‌بايست دهان خود را تا زمان تحويل مواد غذايي در داخل سوراخ نگه مي‌داشتند.

در سه چهارم آزمايش‌ها، به موش‌ها براي انجام اين عمل پاداش داده شد اما در آزمايش‌هاي باقي مانده، دانشمندان هيچ غذايي براي آنها تهيه نکردند.

محققان دريافتند که ترشح سروتونين در منطقه‌اي از مغز به نام "هسته رافه پشتي"(dorsal raphe nucleus) باعث افزايش زماني مي‌شود که موش‌ها با خوشحالي منتظر غذا مي‌شوند و احتمال دريافت پاداش نيز زياد مي‌شود اما زمان اين کار نامشخص است. هسته رافه پشتي مغز مرکز اصلي نورون‌هاي آزاد کننده سروتونين است و حاوي سلول‌هاي عصبي است که به مناطق ديگر مغز مي‌رسند.

دکتر ميازاکي گفت: سروتونين يکي از مشهورترين تنظيم کننده‌هاي عصبي در رفتار است که به تنظيم خلق و خو ، چرخه‌هاي خواب-بيداري و اشتها کمک مي‌کند. تحقيقات ما نشان مي‌دهد که انتشار اين پيام رسان شيميايي در تقويت صبر نيز نقش مهمي دارد.

اين تيم همچنين تأثير آزاد سازي سروتونين را در مناطق مختلف مغز موش‌ها بررسي کرد و بر روي اين موضوع که کدام قسمت از مغز که منجر به افزايش رفتارهاي عجولانه مي‌شود تمرکز کرد. آنها دريافتند مسئول اين امر دو قسمت از لوب فرونتال به نام "قشر اوربيتوفرونتال"(orbitofrontal cortex) و "قشر پيش پيشاني مياني"(medial prefrontal cortex) است. محققان دريافتند که ترشح سروتونين در قشر اوربيتوفرونتال به همان اندازه آزادسازي آن هورمون در هسته رافه پشتي در تقويت صبر موثر است.

درک چگونگي عملکرد مناطق مختلف مغز تحت تأثير سروتونين مي‌تواند به بهبود توسعه داروهاي "بازدارنده بازجذب سروتونين"(SSRIs) کمک کند. مهارکننده‌هاي بازجذب سروتونين با نام مخفف اس‌اس‌آرآي‌ها(SSRIs) دسته‌اي از داروهاي ضد افسردگي هستند که براي درمان افسردگي و برخي از انواع اختلالات اضطرابي و اختلالات شخصيتي کاربرد دارند.

يافته‌هاي اين مطالعه در مجله "Science Advances" منتشر شد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره