نماد آخرین خبر

ساخت دارویی برای یک نوع بیماری طیور از گیاه «درمنه خزری»

منبع
مهر
بروزرسانی
ساخت دارویی برای یک نوع بیماری طیور از گیاه «درمنه خزری»

مهر/ فاطمه عندليب دامپزشک يک شرکت دانش بنيان با بيان اينکه در اين شرکت يک داروي گياهي براي بيماري طيور ساخته و توليد شد، گفت: اين دارو از گياه درمنه خزري يا گواندواش با نام علمي ( Artemisia annua L) از خانواده کاسني و جنس درمنه ساخته شده است.

وي با بيان اينکه داروهاي ضد کوکسيديوز محدوديت‌هايي را براي استفاده طيور ايجاد مي‌کند، اظهار کرد: اين دارو براي انواع طيور قابل استفاده است و هيچ‌گونه عوارضي در گوشت و تخم مرغ براي انسان ايجاد نمي‌کند.

وي گفت: داروهاي ضدکوکسيديوز بطور معمول مقاومت دارويي ايجاد مي‌کنند و نمي‌توان در دوره بعدي براي گله طيور از آن استفاده کرد در حالي که مرغدار مي‌تواند کوکسي از اين دارو در دوره‌هاي متوالي و در هنگام بروز بيماري استفاده کند.

عندليب افزود: بيشتر داروهاي ضدکوکسيديوز موجود در بازار با آنتي‌بيوتيک‌ها و ساير ضد کوکسيديوزها تداخل دارويي دارد و در صورت استفاده همزمان مي‌تواند باعث ايجاد مسموميت در سطح گله شود در صورتي که اين دارو هيچ‌گونه محدوديت و منع مصرف ندارد.

وي تصريح کرد: در تحقيقات انجام شده نيز مشخص شد که اين داروي گياهي موجب افزايش سطح سيستم ايمني سلولي و سطح همورال نيز مي‌شود.

مسئول فني توليد شرکت دانش بنيان داروسازي شرکت با اشاره به اينکه در ميان بيماري‌هاي انگلي طيور کوکسيديوز يکي از مهم‌ترين بيماري‌ها محسوب مي‌شود و مي‌تواند خسارت زيادي به پرورش دهندگان طيور واردکند، گفت: اين دارو براي پيشگيري و کنترل کوکسيديوز طيور ناشي از گونه‌هاي مختلف «ايمريا» مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

عندليب يادآور شد: گياه درمنه خزري در شمال ايران وجود دارد، در فصل پاييز برداشت مي‌شود و داراي خاصيت اووسيت کشي بالايي است که به همين علت موجب کاهش شمار اووسيت ها و در نتيجه افزايش وزن گله، بهبود وضعيت فيزيولوژيکي گله و کاهش چشمگير شمار تلفات گله مي‌شود.

وي در خصوص مکانيسم درمان اين داروي گياهي توضيح داد: آرتميزينين (Artemisinin) ماده موثره اين داروي گياهي دامپزشکي است که باعث افزايش فعاليت آندوپراکسيدازي سلول مي‌شود که به نوبه خود موجب افزايش راديکال‌هاي آزاد در سطح عامل ايجاد کننده بيماري است.

وي يادآورشد: راديکال‌هاي آزاد در القاي استرس اکسيداتيو مؤثر بوده و موجب آلکيله کردن پروتئين‌ها در تک ياخته شده و در نهايت موجب جلوگيري از رشد و تکثير آن مي‌شود.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar