نامه نيوز/ گرچه نوعي کرم ريز (کرم پنير) از يک دانه کنجد بزرگتر نيست، اما اخيرا در مطالعات دانشمندان، رکورد دويدن با سرعت 322 برابر طول خود در ثانيه را ثبت کرده است.
اين رقم نشان ميدهد Paratarsotomus macropalpis در مقايسه با اندازه بدنش از چه سرعت بالايي برخوردار است. رکورددار سابق اين عرصه، سوسک ببري استراليايي بود که با سرعت 171 برابر طول خود در ثانيه ميدود.
در مقايسه يک يوزپلنگ وحشي که با سرعت 96.56 کيلومتر در ساعت ميدود، فقط داراي سرعت 16 برابر طول بدنش در ثانيه است.
سرعت کرم موردمطالعه معادل سرعت 2092 کيلومتر در ساعت براي يک انسان است.
دانشجوي دانشگاه کاليفرنيا به نام «ساموئل روبين» و يکي از حاضران در اين تحقيق، کشف جديد را نه به دليل رکوردزنياش بلکه به اين خاطر هيجانانگيز ميداند که اطلاعاتي را در خصوص فيزيولوژي حرکت و محدوديتهاي فيزيکي سازههاي زنده آشکارسازي ميکند. اين کشف همچنين ميتواند به ارائه طرحهاي جديد انقلابي براي رباتها و ابزار مقلدزيستي بينجامد.
سرعت نسبي و فرکانس گام با کوچکترشدن حيوانات افزايش مييابد زيرا فيزيولوژي عضلاني ميتواند در نقطهاي سرعت حرکت پا را محدود کند.
کرم Paratarsotomus macropalpis بومي کاليفرنياي جنوبي بوده و اغلب هنگام دويدن در طول صخرهها يا پيادهروها ديده ميشود. گرچه اين موجود در سال 1916 کشف شد، اطلاعات اندکي درباره عادات و منابع غذايي آن وجود دارد.
تيم تحقيقاتي از دوربينهاي پرسرعت براي ضبط حداکثر سرعت آن در آزمايشگاه و در محيط طبيعياش بهره برد. دانشمندان همچنين دريافتند اين موجود در دماي بالغ بر 60 درجه سانتيگراد نيز قادر به دويدن است؛ دمايي که بالاتر از دماي مرگبار بسياري از حيوانات است.
روبين نتيجه يافتههاي جديد را 27 آوريل (هفتم فروردين) در نشست زيست آزمايشگاهي 2014 ارائه داد.