نماد آخرین خبر

چین راکتور همجوشی هسته‌ای «خورشید مصنوعی» را برای اولین بار راه‌اندازی کرد

منبع
ديجياتو
بروزرسانی
چین راکتور همجوشی هسته‌ای «خورشید مصنوعی» را برای اولین بار راه‌اندازی کرد

ديجياتو/رآکتور همجوشي هسته‌اي «خورشيد مصنوعي» چين به نام «توکامک HL-2M» براي اولين بار روشن شد. اين رآکتور احتمالا انقلابي در نحوه توليد و مصرف انرژي ايجاد خواهد کرد.

اين رآکتور از ميدان مغناطيسي قدرتمندي براي گداختن پلاسماي داغ استفاده مي‌کند و مي‌تواند يک منبع قدرتمند براي توليد انرژي پاک در اختيار ما قرار دهد. در حال حاضر اين رآکتور چين مي‌تواند به حداکثر دماي بيش از ۱۵۰ ميليون درجه سلسيوس دست پيدا کند.

اين دما تقريبا ۱۰ برابر بالاتر از دماي هسته خورشيد است و به همين دليل اغلب با نام خورشيد مصنوعي شناخته مي‌شود. يکي از رسانه‌هاي چيني به نام «People's Daily» درباره راه‌اندازي اين رآکتور هسته‌اي گفته:

«توسعه انرژي همجوشي هسته‌اي تنها يک راه براي رفع نيازهاي استراتژيک انرژي در چين نيست، بلکه اهميت بالايي براي توسعه پايدار انرژي و اقتصاد ملي چين هم دارد.»
اکنون بايد يک نسخه کوچکتر از اين رآکتور را توليد کرد، کاري که دانشمندان چيني از سال ۲۰۰۶ با همکاري «رآکتور گرماهسته‌اي آزمايشي بين‌المللي» (ITER) در حال انجام آن هستند.


ITER بزرگترين پروژه تحقيقاتي همجوشي هسته‌اي در جهان است که در جنوب فرانسه قرار دارد. از آن به عنوان «توکامک» ياد مي‌شود و ۳۵ کشور در آن مشغول ساخت دستگاهي هستند که براي اثبات امکان استفاده از همجوشي هسته‌اي به عنوان يک منبع انرژي بدون توليد کربن طراحي شده است. طراحي اين دستگاه مبتني بر اصولي است که انرژي خورشيد و ستارگان را تامين مي‌کند.

انتظار مي‌رود ITER در سال ۲۰۲۵ تکميل شود و هزينه کلي آن به ۲۲.۵ ميليارد دلار مي‌رسد. در سايت مربوط به اين پروژه نوشته شده:

«ITER تبديل به اولين دستگاه همجوشي خواهد شد که براي مدت زمان طولاتي اين فرايند را حفظ مي‌کند. علاوه بر اين، ITER به اولين دستگاه همجوشي براي بررسي فناوري‌هاي يکپارچه، مواد و رژيم‌هاي فيزيکي لازم براي توليد تجاري برق مبتني بر همجوشي تبديل خواهد شد.»
گذر زمان مشخص مي‌کند که دستگاه جديد چين چه ويژگي‌هايي به ITER اضافه مي‌کند و آيا همجوشي هسته‌اي تبديل به يک منبع انرژي پايدار و مقرون به صرفه مي‌شود يا خير.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره