تولید داروی گیاهی محرک رشد و تقویت کننده سیستم ایمنی دام و طیور برای اولین بار در کشور
![تولید داروی گیاهی محرک رشد و تقویت کننده سیستم ایمنی دام و طیور برای اولین بار در کشور](https://app.akharinkhabar.ir/images/2020/12/09/49197bd7-109d-41e4-b5c2-51b5fcff3af6.jpeg)
فارس/يک شرکت دانش بنيان مستقر در مرکز رشد واحدهاي فناوري و کارآفريني دانشگاه شهيد بهشتي با حمايت صندوق نوآوري و شکوفايي موفق به توليد داروي گياهي محرک رشد و تقويت کننده سيستم ايمني دام طيور شده است.
به نقل از روابط عمومي صندوق نوآوري و شکوفايي، مرتضي ابوعلي، مديرعامل شرکت شميم طب سپيد گيتي (کاملين) در مورد ويژگي داروي گياهي محرک رشد و تقويت کننده سيستم ايمني مرغ که در اين شرکت توليد شده است، گفت: فيتوگارد جايگزين طبيعي آنتي بيوتيک در مرغداريها است که موجب تقويت سيستم ايمني هومورال، افزايش تيتر آنتي بادي بعد از واکسيناسيون نيوکاسل و گامبورو ميشود. اين دارو براي اولين بار در ايران توليد شده است و به دليل کاهش مصرف داروهاي شيميايي مرغداريها، هزينه نهايي توليد را تا يک سوم کاهش ميدهد.
مديرعامل شرکت شميم طب سپيد گيتي به خواص اين دارو اشاره کرد و گفت: فيتوگارد که به زودي پس از اخذ پروانه توليد با ظرفيت پنج هزار ليتر در ماه در بازار عرضه خواهد شد داراي خواص ضدويروسي، ضدقارچي و ضد باکتري، پيشگيري و بهبود علايم بيماري نيوکاسل، برونشيت و آنفولانزا، پيشگيري و بهبود علايم ناشي از بيماري کوکسيديوز و آنتريت نکروتيک بوده و داراي خاصيت ضدالتهابي و کاهش رطوبت بستر است.
ابوعلي، کيفيت گوشت با داروي فيتوگارد را نسبت به مرغهاي پروبيوتيک بالاتر عنوان کرد و گفت: کاهش آمونياک و بو در سالنهاي پرورش، افزايش مدت زمان نگهداري گوشت طيور و تخم مرغ، بهبود ضريب تبديل خوراک، بهبود راندمان و کيفيت لاشه از ديگر خواص اين محصول است که ويژگي فراتري نسبت به مرغهاي پروبيوتيک به گوشت ميدهد.
وي خاطرنشان کرد: سه مشکل عمده صنعت مرغداري ايران، ضريب تبديل پايين يا عملکرد پايين مزارع کشور در توليد دان مصرفي در مقايسه با کشورهاي پيشرفته، تلفات زياد دوره پرورش و بالا بودن سن کشتار است که داروي فيتوگارد توانسته ميانگين تلفات را از 10 به 3 درصد کاهش دهد. تاکنون اين محصول در سه مرغداري اهواز و يک مرغداري در بهبهان استفاده شده و رضايت کامل مشتريان را نيز کسب کرده است.
مديرعامل شرکت شميم طب سپيد گيتي در مورد برنامههاي آينده اين شرکت نيز گفت: پس از اخذ مجوز توليد صنعتي تا سال آينده با حداکثر ظرفيت توليد خواهيم کرد و پس از آن مقدمات راهاندازي خط توليد دو فرآورده ديگر به منظور درمان بيماريهاي دام و طيور را برنامهريزي کردهايم.
ابوعلي در پايان درباره تسهيلات اخذ شده از سوي اين شرکت از صندوق نوآوري و شکوفايي تصريح کرد: با توجه به اينکه همچنان دانشجوي سال آخر داروسازي گياهي هستم و عضو هيات علمي نيستم بدون وثيقه ملکي و ضامن نميتوانيم از تسهيلات صندوق نوآوري استفاده کنيم اما از خدمات توانمندسازي صندوق مانند خدمات يادگيري استفاده کردهايم.