کودکان متولد شده از مادران کرونایی دارای آنتی بادی هستند
سيناپرس/مطالعات جديدي که محققان سنگاپوري انجام داده اند، نشان مي دهد، نوزاداني که از مادران مبتلا به کوويد۱۹ متولد مي شوند، داراي آنتي بادي طبيعي عليه ويروس کرونا هستند.
در حدود يک سال از همه گيري ويروس کروناي جديد مي گذرد و در اين ميان محققان و پزشکان بسياري در تلاش بودند تا سوالات بي پاسخ مربوط به اين بيماري، علائم و عوارض آن را پاسخ دهند. يکي از سوالاتي که در اين زمينه همواره مطرح بوده، اين است که چگونه ويروس کرونا بر زنان باردار و فرزندان متولد نشده آنها تأثير مي گذارد.
ميزان آنتي بادي نوزاداني که مادرانشان نزديک زمان زايمان به بيماري کرونا مبتلا شده اند، از نوزاداني که مادرانشان اوايل دوران بارداري به اين بيماري ابتلا پيدا کردند، بيشتر است. با اين حال، سطح ايمني که ممکن است ارائه دهد، هنوز ناشناخته است.
از آنجايي که سيستم ايمني بدن زنان در دوران بارداري ضعيف مي شود، از آنها خواسته شده که احتياط لازم را داشته باشند تا بيمار نشود اما در صورت ابتلاي آنان به کوويد۱۹ موارد زيادي ناشناخته مانده است.
در بررسي هاي انجام شده توسط مرکز پيشگيري و کنترل بيماري ايالات متحده امريکا (CDC) مشخص شده است که زنان باردار در صورت ابتلا به کرونا بيشتر در معرض خطر عوارض تنفسي قرار مي گيرند. اما اطلاعات لازم در مورد کودکان متولد شده از مادران مبتلا به ويروس کرونا چندان زياد نيست. آنچه مسلم است، نوزادان تازه متولد شده در معرض خطر ابتلا به کوويد۱۹ مادران هستند.
طبق اطلاعات منتشر شده توسط شبکه تحقيقات زنان و زايمان سنگاپور، هيچ مدرکي از انتقال ويروس بين مادر و کودک وجود ندارد. نتايج يک پژوهش موازي انجام شده توسط محققان سنگاپوري نيز نشان مي دهد، نوزاداني که از مادران مبتلا به کرونا متولد مي شوند، آنتي بادي عليه ويروس کرونا دارند. البته اين داده ها مشخص مي کند که ممکن است ميزان آنتي بادي موجود در بدن نوزادان متفاوت باشد.
قابل توجه است ميزان آنتي بادي نوزاداني که مادرانشان نزديک زمان زايمان به بيماري کرونا مبتلا شده اند، از نوزاداني که مادرانشان اوايل دوران بارداري به اين بيماري ابتلا پيدا کردند، بيشتر است. با اين حال، سطح ايمني که شرايط ايجاد شده ممکن است ارائه دهد، هنوز ناشناخته است. براي مشاهده کاهش آنتي بادي ها با رشد نوزادان، تحقيقات بيشتري لازم است. اين موضوع در حالي است که ۷۲ درصد از زنان باردار که به کرونا مبتلا مي شوند فاقد علامت هاي اين بيماري بوده و از ابتلاي خود به ويروس بي خبر هستند.
از سوي ديگر طي يک تحقيق و بررسي پيشين که محققان از ماه مارس تا آگوست نسبت به ابتلا به کوويد ۱۹ روي ۲۵۲ زن باردار انجام دادند، مشخص شد که ويروس فقط در سه درصد موارد به جنين منتقل مي شود. از اين ميان ۹۵ درصد اين افراد بدون علائم يا داراي علائم خفيف بوده اند و فقط شش درصد از اين زنان به ذات الريه شديد يا وضعيت بحراني کوويد ۱۹ دچار شدند.
شرح کامل اين پژوهش ها و نتايج حاصل از آن در آخرين شماره مجله بيماري هاي عفوني نوظهور (Emerging Infectious Diseases) به چاپ رسيده و قابل دسترس است.