نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
علم و تکنولوژی

ورزش در سرما شما را لاغر می کند

منبع
سيناپرس
بروزرسانی
ورزش در سرما شما را لاغر می کند

سيناپرس/يک مطالعه جديد نشان مي‌دهد که تمرينات پر فشار در دماي سرد مي‌تواند به افزايش چربي سوزي بدن کمک کند.

يک مطالعه جديد نشان داده است که انجام تمرينات ورزشي در سرما مي‌تواند روش خوبي براي کمک به سوزاندن چربي‌هاي بدن باشد. ممکن است تعداد نمونه‌هاي بررسي شده در اين مطالعه کم باشد، اما تحقيقات نشان مي‌دهد دماي محيط هنگام ورزش مي‌تواند بر متابوليسم چربي تأثير بگذارد.

اين تحقيق توسط دانشمندان دانشگاه "لارنتين"(Laurentian) کانادا انجام شد و تمرکز آن بر ورزش پرفشار(HIIT) بود؛ جايي که تمرينات ورزشي کوتاه و پرفشار با دوره‌هاي بازيابي(ورزش با سرعت و توان کمتر) کم انجام مي‌شود. اين قالب به دليل مزاياي چربي سوزي که به همراه دارد، از محبوبيت ديرينه اي برخوردار است و تيم تحقيقاتي در مورد چگونگي تأثير دماي محيط بر اثرات آن مطالعه کرده است.

اين تيم به طور خاص به تحقيقات قبلي اشاره کرد که چگونه تمرينات HIIT براي متابوليسم چربي، تجزيه و ذخيره چربي‌ها بهتر است و اين واقعيت که دماي محيط عاملي براي بهبود متابوليسم در هنگام ورزش و استراحت است. همين امر باعث شد تا آنها اين مطالعه را انجام دهند که تمرينات پرفشار چگونه با متابوليسم و ​​دماي محيط مرتبط است.

اين مطالعه شامل ۱۱ فرد بزرگسال داراي فعاليت ورزشي تفريحي اما داراي اضافه وزن بود که به فاصله يک هفته در دو جلسه HIIT شرکت کردند. يکي از اين گروه‌ها در محيطي با دماي خنثي در حدود ۲۱ درجه سانتيگراد و ديگري در دماي صفر درجه سانتيگراد ورزش کرد.

اين جلسات تمريني شامل دوچرخه سواري سرعتي با ۹۰ درصد نيروي فرد به مدت يک دقيقه و سپس ۹۰ ثانيه استراحت و بازيابي با پدال زني با ۳۰ درصد قدرت بود.

شرکت کنندگان بعد از هر جلسه با دوچرخه سواري آرام يا پياده روي اصطلاحا بدن خود را سرد مي‌کردند و قبل از رفتن براي خواب، يک وعده بسيار کم حجم اما مقوي مي‌خوردند و صبح روز بعد يک صبحانه پرچرب ميل مي‌کردند.

طي اين جلسات تمريني، دانشمندان درجه حرارت پوست، دماي هسته بدن، ضربان قلب و ميزان اکسيژن تحويل شده به رانها را همراه با سطح گلوکز، اکسيژن کلي، سطح کربن دي اکسيد و ميزان تبادل گاز کنترل کردند. همچنين براي کمک به محاسبه ميزان اکسيداسيون ليپيد يا چربي سوزي از شرکت کنندگان پس از صبحانه روز بعد نمونه خون گرفته شد.

محققان مي‌گويند: مطالعه حاضر نشان داد که ورزش پرفشار در سرما نسبت به همين نوع ورزش در دماي معمولي باعث افزايش اکسيداسيون چربي تا ۳۵۸ درصد مي‌شود!

نويسندگان خاطرنشان کردند که سرما اثر مهمي در پاسخ متابوليک طولاني مدت از جمله تنظيم قند خون، چربي سوزي و سطح تري گليسيريد پس از صرف وعده غذايي پرچرب در صبح روز بعد داشت.

البته با توجه به چنين گروه کوچکي از شرکت کنندگان و داده هايي که فقط از دو تمرين HIIT گرفته شده است، اين ايده که هواي سرد به ما کمک مي‌کند تا چربي بيشتري را در طول ورزش بسوزانيم، نياز به تحقيقات بيشتري دارد، اگرچه اين مطالعه نشان مي‌دهد که اين ايده ارزش پيگيري دارد.

اين مطالعه در مجله Applied Physiology منتشر شده است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره