پمپهای فشار قوی شیرینساز آب دریا به سواحل جنوبی رسید
![پمپهای فشار قوی شیرینساز آب دریا به سواحل جنوبی رسید](https://app.akharinkhabar.ir/images/2021/01/02/6ce7c238-b54c-4edc-91ab-8ba836963258.jpeg)
فارس/پمپهاي فشار قوي شيرينساز آب دريا توليد شد. جزيره هرمز و ابوموسي از جمله سواحل بهرهمند از اين دستاورد فناورانه هستند.
به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رساني معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، طي تفاهمنامه سه جانبه ميان کارگروه تخصصي توسعه فناوريهاي آب، خشکسالي، فرسايش و محيطزيست معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري و دو شرکت دانشبنيان رعد آب جنوب و موتورهاي دوار خاور طوس و طي قراردادي با مرکز طرح هاي کلان ملي فناوري معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري مقرر شده است که 8 پمپ فشار قوي شيرينساز آب دريا در سواحل کشور نصب و راهاندازي شود. بر همين اساس دو پمپ در جزيره هرمزگان و يک پمپ در جزيره ابوموسي براي تست هاي نهايي جايگزين نمونه هاي خارجي در عمليات نمک زدايي شده است.
اين پمپها ساخت متخصصان داخلي است و با تلاشي فناورانه براي انجام تستهاي نهايي وارد مدار توليد آب شده است. شرکتي مستقر در پارک علم و فناوري خراسان اين پمپها را طراحي کرده و در اختيار صنعت قرار داده است. پيش از اين، پمپهاي فشار قوي شيرينساز آب دريا از ديگر کشورها خريداري ميشد اما تحريمها بهانهاي شد براي آنها که فروش اين پمپها به کشور را متوقف کنند. هرچند که اين کار به متخصصان داخلي فرصت داد تا توانمندي خود را در ساخت اين تجهيزات کاربردي به اثبات برسانند.
اين محصول از نظر کيفيت و راندمان بالا قابليت رقابت با محصولات اروپايي را دارد و ميتواند سالانه موجب صرفهجويي ارزي بيش از ۵ ميليون دلار شود. سه آب شيرينکن در جزيره هرمز در مجموع با ظرفيت هزار و ۵۰۰ مترمکعب در شبانه روز، آب هزار و ۸۶۰ مشترک اين جزيره را تامين ميکنند. يک ماه پيش هم پمپ آب شيرينکن جزيره ابوموسي براي تست هاي نهايي در مدار قرار گرفت.
تامين آب جزاير استان هرمزگان از طريق دستگاههاي آب شيرينکن صورت ميگيرد و به دليل کم جمعيتي و پراکندگي اين جزاير بيشتر دستگاههاي موجود در ظرفيتهاي کوچک ساخته شده است تا در صورت بروز مشکل فني همه ظرفيت از مدار توليد خارج نشود.