نماد آخرین خبر

پیشگیری از ابتلا به سرطان با مصرف حبوبات

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
پیشگیری از ابتلا به سرطان با مصرف حبوبات

باشگاه خبرنگاران/دانشمندان مي‌گويند مصرف حبوبات مي‌تواند خطر ابتلا به بيماري‌هاي متعدد از جمله سرطان را کاهش دهد.
 
 به نقل از مديکال نيوز تودي، حبوبات شامل طيف گسترده‌اي از دانه‌هاي مغذي است که امروزه در غذا‌هاي متفاوت مورد استفاده قرار مي‌گيرد. تحقيقات متعدد خواص بي نظير حبوبات را نشان داده است. از اين رو، متخصصان تغذيه همواره بر گنجاندن اين مواد به رژيم غذايي تاکيد دارند.

پروتئين يکي از مواد ضروري براي حفظ سلامت و تندرستي بدن است. حبوبات به ميزان قابل توجهي داراي آمينو اسيد‌هاي مختلف که سازنده پروتئين است، هستند. به طور کلي ۲۰ آمينو اسيد وجود دارد که ۹ مورد از آن براي بدن ضروري محسوب مي‌شود. دو منبع اصلي کامل و نيمه کامل براي تامين پروتئين وجود دارد.

محصولات دامي و دانه‌هاي سويا از جمله پروتئين‌هاي کامل محسوب مي‌شوند و تمامي ۹ آمينو اسيد حياتي بدن را دارا هستند. در مقابل، حبوبات داراي پروتئين ناکامل هستند، اما مي‌توانيد آن‌ها را همزمان با ساير منابع پروتئين به رژيم غذايي خود اضافه کنيد.

فولات يکي ديگر از مواد مغذي موجود در حبوبات است که براي کارکرد طبيعي بدن، توليد گلبول‌هاي قرمز خون و نيز جلوگيري از نقص در لوله جفت در طول بارداري ضروري است. مادران باردار بايد براي سلامت خود و جنين در طول دوره بارداري حبوبات را به رژيم غذايي خود بگنجانند. يک فنجان حبوبات داراي ۴۸۲ ميکروگرم فولات است.

از سوي ديگر، شواهد نشان مي‌دهد حبوبات سرشار از آنتي اکسيدان‌هاي مختلف مانند پني فنول‌ها هستند. آنتي اکسيدان‌ها با راديکال‌هاي آزاد مبارزه کرده و مانع آسيب ديدن سلول‌هاي بدن مي‌شوند. تاثير آنتي اکسيدان‌ها در جلوگيري از بيماري‌هاي سرطاني تاييد شده است. دانشمندان در سال ۲۰۱۵ مشاهده کردند آنتي اکسيدان‌هاي موجود در حبوبات با سلول‌هاي سرطاني دستگاه گوارش مبارزه مي‌کند.

حبوبات

همچنين تحقيقات دانشمندان در سال ۲۰۱۷ نشان داد خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي و عروقي در افرادي که به صورت مداوم از حبوبات در رژيم غذايي خود استفاده مي‌کنند به ميزان قابل توجهي کاهش مي‌يابد. ريشه اين مسئله در اين است که افراد پروتئين موجود در حبوبات را جايگزين پروتئين‌هاي حيواني که به طور همزمان چربي بالايي دارند، مي‌کنند. چربي موجود در گوشت باعث افزايش کلسترول خون و در نتيجه افزايش خطر ابتلا به سکته قلبي مي‌شود.

حبوبات داراي فيبر بالايي هستند و تحقيقات نشان مي‌دهد مصرف آن‌ها به افراد مبتلا به ديابت براي کنترل قند خون کمک مي‌کند. فيبر فرآيند هضم غذا را طولاني کرده و مانع از افزايش ناگهاني قند خون مي‌شود. براساس نتايج تحقيقاتي که در سال ۲۰۱۸ انجام شد داشتن رژيم غذايي حاوي فيبر بالا خطر ابتلا به ديابت نوع ۲ را کاهش مي‌دهد.

از ديگر فوايد مصرف حبوبات مي‌توان به جلوگيري از ابتلا به بيماري کبد چرب، کنترل اشتها، و بهبود سلامت دستگاه گوارش اشاره کرد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره