تبدیل برگهای آناناس به قطعات پهپاد!
ايسنا/ محققان مالزيايي موفق شدهاند از برگهاي ميوه آناناس براي ساخت قطعات هواپيماهاي بدون سرنشين يا همان پهپادها استفاده کنند و مواد زيستکامپوزيتي بسازند که ظرف دو هفته پس از دفن شدن تجزيه ميشوند و با محيط زيست سازگار هستند.
محققان در مالزي راهي براي تبديل الياف برگهاي ميوه آناناس به مادهاي به اندازه کافي محکم و مناسب براي ساخت قابهاي هواپيماهاي بدون سرنشين پيدا کردهاند.
پروفسور "محمد طارق حميد سلطان" از دانشگاه "پوترا"(Putra) به رويترز گفت که پهپادهاي ساخته شده با اين ماده نسبت مقاومت به وزن بيشتري نسبت به قابهاي ساخته شده با الياف مصنوعي دارند. آنها همچنين ارزانتر و سبکتر هستند.
به گفته محققان، اين قاب اگر آسيب ببيند، از آنجايي که از مواد زيست-کامپوزيت ساخته شده است، ميتوان آن را دفن کرد و طي دو هفته تجزيه ميشود.
محققان ميگويند: نمونههاي اوليه ساخته شده با اين ماده تا حدود ۱۰۰۰ متر پرواز کردهاند و مانند بسياري از پهپادهاي ديگر ميتوانند حدود ۲۰ دقيقه در ارتفاع و در حالت پرواز بمانند.
هدف اين محققان، ساخت پهپادهاي بزرگتري است که بتوانند محمولههاي بيشتري را حمل کنند. به عنوان مثال بتوان حسگرهاي تصويربرداري را براي مصارف کشاورزي به آنها متصل کرد.
اين پروژه که از سال ۲۰۱۷ آغاز شده است، در جستجوي کاربردهاي پايدار براي ضايعات آناناس است. کشاورزان اغلب پس از برداشت اين محصول، برگهاي آن را ميسوزانند يا دور ميريزند که اين امر به نوبه خود موجب آلودگي هوا ميشود. اما اکنون فروش اين ضايعات در عوض باعث افزايش درآمد آنها خواهد شد و ميتواند به نفع محيط زيست باشد.