نماد آخرین خبر

زمین به‌تازگی سریع‌تر به دور خودش می‌چرخد

منبع
ديجي کالا
بروزرسانی
زمین به‌تازگی سریع‌تر به دور خودش می‌چرخد

ديجي کالا/بررسي‌ها نشان مي‌دهد که زمين به‌تازگي سريع‌تر از قبل به دور خودش مي‌چرخد و اگرچه دانشمندان علوم سياره‌اي نگران آن نيستند اما دانشمندان علوم کامپيوتر مي‌گويند اين موضوع مي‌تواند مشکلاتي را در دنياي فناوري ايجاد کند.

دانشمندان سراسر جهان اشاره مي‌کنند که زمين به‌تازگي با سرعت بيشتري پيرامون محور خود مي‌چرخد؛ سريع‌ترين چرخشي که تاکنون براي حرکت وضعي زمين ثبت شده است. چندين دانشمند درباره‌ي اين پديده‌ي غيرمعمول اطلاع‌رساني کرده‌اند و برخي تأکيد کردند که کوتاهترين روزهاي ثبت شده در سال گذشته بوده است.

در بيشتر دوران تاريخ بشر، زمان، همراه با برخي تغييراتي که براي راحتي فعاليت‌ها هنگام تغيير فصل‌ها در نظر گرفته مي‌شود، با چرخه‌ي ۲۴ ساعته در شبانه‌روز مشخص شده است. اين چرخه با سرعت چرخش سياره پيرامون محور خود تنظيم شده است. به همين دليل، طول شبانه‌روز طبيعي به استانداردي تبديل شده است که زمان را مشخص مي‌کند و تقريبا ۸۶۴۰۰ ثانيه طول مي‌کشد. چرخه‌ي روز و شب با وجود اينکه در حقيقت به طور منظم کمي تغيير مي‌کند، به شکل چشمگيري ثابت است.

چندين دهه پيش، توسعه‌ي ساعت‌هاي اتمي به دانشمندان اجازه داد که به تدريج گذر زمان را با دقت بالايي ثبت کنند و بدين ترتيب دقت اندازه‌گيري طول يک روز مشخص تا يک ميلي‌ثانيه کاهش يافت. اين موضوع منجر به اين کشف شد که چرخش سياره بسيار متغيرتر از چيزي است که تصور مي‌شد. همچنين از زمان شروع چنين اندازه‌گيري‌هايي، دانشمندان دريافتند که زمين به شکل بسيار تدريجي در حال کم کردن سرعت خود بوده است که براي جبران اين موضوع گاهي يک ثانيه جهش در زمان درنظر گرفته مي‌شود.

اين شرايط تا سال گذشته ديده مي‌شد، تا وقتي که زمين چرخش سريع‌تر را آغاز کرد. اين تغيير آن‌قدر شگفت‌آور بود که براي برخي از دانشمندان اين پرسش ايجاد شد که آيا ممکن است به يک ثانيه جهش منفي نياز باشد و در اين صورت يک امر بي‌سابقه خواهد بود. دانشمندان همچنين اشاره کردند که تابستان سال گذشته‌ي ميلادي، در ۱۹ جولاي (۲۹ تير) کوتاهترين روز ثبت شده که طول آن ۱.۴۶۰۲ ميلي‌ثانيه از حد استاندارد کمتر بوده است.

دانشمندان علوم سياره‌اي نگران اين يافته‌ي تازه نيستند زيرا آن‌ها مي‌دانند که عوامل زيادي از جمله کشش ماه، سطح بارش برف و فرسايش کوه‌ها در چرخش سياره‌ها اثرگذار است. آن‌ها همچنين به اين موضوع انديشيده‌اند که آيا ممکن است گرمايش جهاني با از بين بردن کلاهک‌هاي برفي و برف‌ها در ارتفاع زياد، باعث چرخش سريع‌تر زمين شود؟

پژوهش ناسا رشد چشمگير ذوب شدن يخچال‌هاي طبيعي را نشان مي‌دهد
اما از سوي ديگر‌، دانشمندان علوم کامپيوتر تا حدودي نگران اين تغيير سرعت چرخش هستند؛ زيرا بسياري از ‌فناوري‌هاي مدرن مبتني بر چيزي است که آن‌ها «زمان واقعي» توصيف مي‌کنند. تغيير سرعت چرخش و در نتيجه افزودن يک جهش منفي در ثانيه براي جبران آن، مي‌تواند منجر به مشکلاتي شود و به همين دليل است که برخي پيشنهاد داده‌اند تا ساعت‌هاي جهان از زمان خورشيدي به زمان اتمي تغيير يابند.

منبع: Phys.Org
 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره