نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
علم و تکنولوژی

یک ادعای عجیب؛‌ رسیدن به مریخ ظرف ۳ ماه!

منبع
ايسنا
بروزرسانی
یک ادعای عجیب؛‌ رسیدن به مریخ ظرف ۳ ماه!

ايسنا/شرکت خودروسازي بريتانيايي "رولز رويس" و "سازمان فضايي بريتانيا" به منظور توسعه موتور فضاپيماي مبتني بر انرژي هسته‌اي همکاري را آغاز کرده‌اند که مدعي هستند مي‌تواند انسان را ظرف سه ماه به مريخ برساند.

به نقل از ديلي ميل، رولزرويس شرکت خودروسازي انگليسي که در زمينه مهندسي، طراحي، توليد و توزيع خودروهاي لوکس فعاليت مي‌کند با سازمان فضايي بريتانيا براي توسعه موتورهاي فضاپيما مبتني بر انرژي هسته‌اي(nuclear-powered) يک همکاري غيرمنتظره را شروع کرده است.

در اين همکاري آنها تلاش خود را به کار خواهند گرفت تا پتانسيل انرژي هسته‌اي را به عنوان منبع انرژي براي استفاده در سفرهاي آينده در اعماق فضا بررسي کنند. در صورت موفقيت، يک فضاپيماي هسته‌اي مي‌تواند زمان سفر به مريخ را به سه تا چهار ماه کاهش دهد که اين زمان تقريباً نيمي از زمان ممکن رسيدن به آنجا که در حال حاضر با استفاده از موتورهاي شيميايي انجام مي‌شود، خواهد بود.

علاوه بر اين کاهش زمان سفر به اين معنا است که فضانوردان حاضر در فضاپيما در طول پرواز در معرض تابش کمتري قرار دارند و انسان در طول سفرهاي آينده به مريخ يا سيارات ديگر ايمن‌تر خواهد بود.

پيشتر از اين ناسا پيش‌رانش هسته‌اي را "فناوري تغيير دهنده بازي براي اکتشاف در اعماق فضا"(game changing technology for deep space exploration) توصيف کرده است که شامل هدايت انتشار انرژي آزاد شده در تقسيم اتم براي سرعت بخشيدن به سوخت موشک با سرعت زياد است.

رولزرويس و سازمان فضايي بريتانيا پيش بيني مي‌کنند که اين نوع موتور مي‌تواند دو برابر کارآمدتر از موتورهاي شيميايي باشد که در حال حاضر براي تأمين انرژي موشک استفاده مي‌شود و زمان سفر را نيز به نصف کاهش مي‌دهد.

دکتر "گراهام ترنوک"(Graham Turnock) رئيس اجرايي سازمان فضايي بريتانيا گفت: نيروي هسته‌اي فضايي و پيش رانش يک مفهوم تغيير دهنده بازي است که مي‌تواند روند عمليات مأموريت‌هاي آينده در اعماق فضا را که طي آن انسان به مريخ و ديگر سيارات خواهد رفت، تسهيل کند.

اين مطالعه به ما کمک مي‌کند تا ظرفيت هيجان انگيز فضاپيماهاي مجهز به انرژي اتمي را متوجه شويم و دريابيم آيا اين فناوري نوپا مي‌تواند به ما کمک کند تا نسبت به گذشته سريع‌تر و تعداد دفعات بيشتري سفر کنيم يا خير.يک موتور هسته‌اي همچنين مي‌تواند سفر به اعماق فضا را براي فضانوردان امن‌تر کند. با کاهش زمان سفر به نصف، فضانوردان در معرض دوز کمتري از اشعه قرار مي‌گيرند که اين امر مي‌تواند آنها را از هر بيماري ايجاد شده توسط اشعه و سرطان محافظت کند.

ناسا توضيح داد: تابش فضايي ممکن است فضانوردان را در معرض خطر قابل توجهي براي ابتلا به بيماريهاي مربوط به پرتو قرار دهد و خطر ابتلا به سرطان، اثرات منفي بر روي سيستم عصبي مرکزي و بيماري‌هاي تخريب کننده عصب را افزايش دهد.

"ديو گوردون"(Dave Gordon) معاون ارشد شرکت رولزرويس گفت: ما از همکاري با سازمان فضايي بريتانيا براي پيشبرد اين پروژه براي تعريف فناوري‌هاي انرژي هسته‌اي جديد در حوزه فضا خوشحاليم. ما معتقديم که انگليس توانايي لازم براي کار در اين زمينه را دارد و اين ابتکار عمل مي‌تواند بر پايه شبکه هسته‌اي و زنجيره تأمين قوي انگليس باشد.

ايده موتور فضاپيما با انرژي هسته‌اي کار جديدي نيست. ناسا در سال ۱۹۶۱ برنامه‌اي را براي توسعه يک موتور با انرژي هسته‌اي راه اندازي کرد اما اين برنامه در سال ۱۹۷۲ به دليل کاهش بودجه فضايي خاتمه يافت. اکنون با گذشت بيش از ۴۵ سال ناسا بار ديگر بر روي سيستم پيش رانش گرمايي هسته‌اي(NTP) کار مي‌کند.

"دويس ساني ميچل"(Doyce 'Sonny' Mitchell) مدير پروژه سيستم پيش رانش گرمايي هسته‌اي در مرکز پرواز فضايي مارشال ناسا در هانتسويل گفت: ما اکنون در حال کار بر روي يک سيستم پيش رانش گرمايي هسته‌اي نسل اول هستيم که پتانسيل رشد زيادي دارد. البته جدول زماني ناسا براي اتمام اين پروژه همچنان نامشخص است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره