نماد آخرین خبر

تشخیص سرطان پروستات در ۲۰ دقیقه

منبع
ايسنا
بروزرسانی
تشخیص سرطان پروستات در ۲۰ دقیقه

ايسنا/ محققان کره‌اي در مطالعه اخير خود از هوش مصنوعي و ادرار براي تشخيص سرطان پروستات استفاده کردند.
محققان "موسسه علم و فناوري کره جنوبي"(KIST) در مطالعه اخيرشان که با کمک محققان "مرکز پزشکي آسان"(Asan Medical Center) سئول انجام شد از هوش مصنوعي و ادرار براي تشخيص سرطان پروستات استفاده کردند. گفتني است اين روش دانشمندان را قادر مي‌سازد تا فاکتور سرطان در ادرار را تنها در مدت ۲۰ دقيقه تشخيص دهند.

روش فعلي تشخيص "سرطان پروستات"(که از متداول‌ترين نوع سرطان در مردان است) به طور معمول تهاجمي است اما اخيرا محققان کره‌اي با تلاش‌هاي فراوان موفق شدند راه حلي دقيق‌تر و کم تهاجمي‌تر براي تشخيص اين سرطان توسعه دهند.

محققان اين مطالعه روشي را براي تشخيص سرطان پروستات با استفاده از نمونه ادرار و سيستم تجزيه و تحليل هوش مصنوعي در عرض ۲۰ دقيقه ايجاد کردند که دقت آن تقريباً ۱۰۰ درصد است.

دکتر "کوان هي لي"(Kwan Hyi Lee) از موسسه علم و فناوري کره جنوبي گفت: ما در اين تحقيق يک حسگر زيستي هوشمند ايجاد کرده‌ايم که مي‌تواند سرطان پروستات را با دقت تقريباً ۱۰۰ درصد و به سرعت از طريق آزمايش ادرار تشخيص دهد. علاوه بر اين همچنين مي‌تواند با استفاده از آزمايش ادرار در تشخيص دقيق ساير سرطان‌ها نيز مورد استفاده قرار گيرد.

در ساير روش‌هاي تشخيصي سرطان پروستات براي رسيدن به دقت تنها بالاي ۳۰ درصد، پزشکان به روش‌هاي بافت برداري تهاجمي و ناراحت کننده روي مي‌آوردند. بنابراين با توجه به غير تهاجمي بودن اين روش و دقت بالاتر آن مي‌توان گفت توسعه روش ياد شده يک پيشرفت بزرگ است.

برخي ديگر از روش‌هاي غيرتهاجمي مانند گرفتن نمونه ادرار نيز وجود دارد اما بايد گفت غلظت فاکتورهاي سرطاني در ادرار زياد نيست بنابراين يک حسگر زيستي مبتني بر ادرار که براي تشخيص بيماري‌هاي خطرناک استفاده مي‌شود، تشخيص دقيقي ارائه نمي‌دهد.

بنابراين دکتر لي و تيم وي در موسسه علم و فناوري کره جنوبي تصميم گرفتند روش تشخيص مبتني بر ادرار را بهبود بخشند. در اين روش آنها از يک حسگر زيستي فوق‌العاده حساس به سيگنال الکتريکي استفاده کردند و براي غلبه بر مسئله ميزان دقت پايين، محققان از انواع مختلفي از فاکتورهاي سرطان(و نه فقط از يک مورد) استفاده کردند تا دقت تشخيصي را افزايش دهد.

بنابر گفته محققان اين مطالعه، يک عامل سرطان، يک شاخص بيولوژيکي مربوط به سرطان است که مي‌تواند واکنش دارو را براي يک فرآيند بيولوژيکي طبيعي، پيشرفت بيماري و يک روش درماني را اندازه‌گيري و ارزيابي کند.

محققان اين مطالعه يک سيستم حسگر نيمه‌رساناي فوق‌العاده حساس ايجاد کردند که مقادير کمياب چهار فاکتور سرطان را در ادرار اندازه‌گيري مي‌کند تا مشخص کند آيا بيمار به سرطان پروستات مبتلا است يا خير. به منظور انجام اين کار، دانشمندان هوش مصنوعي را آموزش دادند تا الگوريتمي ايجاد کند که پس از آن بتواند به طور دقيق سرطان پروستات را تشخيص دهد. در نهايت محققان ۷۶ نمونه ادرار را توسط آن مورد بررسي قرار دادند و دريافتند دقت آن تقريبا ۱۰۰ درصد است.

پروفسور "جئونگ"(Jeong) از مرکز پزشکي آسان گفت: در بيماراني که نياز به جراحي و يا معالجه دارند، سرطان با استفاده از ادرار با دقت بالا تشخيص داده خواهد شد تا انجام نمونه‌برداري و درمان‌هاي غيرضروري به حداقل برسد با انجام اين کار هزينه‌هاي پزشکي براي بيمار و خستگي کارکنان پزشکي به طور چشمگيري کاهش خواهد يافت.

يافته‌هاي اين مطالعه در مجله "ACS Nano" منتشر شده است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar