واکسن جدیدی که سلولهای سرطانی را تا ۴ سال پس از درمان تحت کنترل نگه میدارد
ايسنا/ يک واکسن جديد با انجام تحقيقات روي هشت بيمار مبتلا به سرطان ملانوما که در معرض خطر بالاي عود قرار داشتند، ساخته شده که قادر است سلولهاي سرطاني را تا چهار سال پس از انجام درمان تحت کنترل نگه دارد.
همه ما بيماري مخوف سرطان را ميشناسيم. نام بردن از آن باعث لرزه بر اندام ميشود. اگرچه به طور مداوم روشهاي درماني جديدي براي اين بيماري کشف ميشود، اما باز هم آمار مبتلايان و قربانيان بر اثر اين بيماري بيداد ميکند.
اکنون محققان موسسه سرطان "دانا فاربر"(Dana-Farber)، بيمارستان "بريگهام و زنان"(Brigham and Women’s) و موسسه فناوري ماساچوست(MIT) و دانشگاه "هاروارد" واکسن جديدي به نام "نئووکس"(NeoVax) ساختهاند که ميتواند در مبارزه با سرطان مثمر ثمر واقع شود.
مطابق با اعلاميه مطبوعاتي جديد دانشمندان سازنده اين واکسن جديد، "نئووکس" در جلوگيري از رشد تومور در بيماران مبتلا به ملانوم موفق عمل کرده است.
"ملانوما "(Melanoma) به تومور با منشاء سلولهاي ملانيندار ميگويند. اين تومور بدخيم اصولاً يک تومور پوستي است. اين نوع سرطان به سرعت ميتواند در بدن گسترش يابد.
يافتههاي حاصل از آزمايش اين واکسن به صورت آنلاين در مجله نيچر مديسين(Nature Medicine) منتشر شده است و اين نشريه اثر آن را چهار سال پس از تجويز به نمايش ميگذارد.
"کاترين جي وو" نويسنده مسئول اين مطالعه گفت: اين يافتهها نشان ميدهد که يک واکسن نئوآنتيژن ميتواند پاسخ ايمني با دوام را در بيماران مبتلا به ملانوم تحريک کند.
وي افزود: ما شواهدي يافتيم که پاسخ ايمني اوليه و هدفمند در طول سالها گسترش يافته است و از بيماران در برابر اين بيماري به صورت مداوم محافظت ميکند.
اين مطالعه روي هشت بيمار که تحت عمل جراحي ملانوماي پيشرفته قرار گرفته بودند، اما در معرض خطر عود قرار داشتند، انجام شد. اکنون اين هشت بيمار پس از چهار سال از گذشت تزريق واکسن "نئووکس"، زنده و سالم هستند و همچنين شش نفر از آنها هيچ نشانهاي از بيماري فعال ندارند.
"پاتريک اي اوت" از محققان ارشد اين مطالعه گفت: ما شواهدي از هر آنچه را که در يک پاسخ ايمني قوي و پايدار به دنبال آن بوديم، پيدا کرديم.
اين واکسن جديد کاملاً هيجان انگيز است، اما لازم است مطالعات بيشتري با گروههاي بزرگتري از بيماران انجام شود تا کارايي اين واکسن واقعاً مشخص شود.
در حال حاضر "اوت" ميگويد که نتايج تحقيقات، نشانهاي قوي است که نشان ميدهد اين واکسن ميتواند به کنترل تومورهاي متاستاتيک کمک کنند.