زمین تا چند روز دیگر "قمر دوم" خود را برای همیشه از دست خواهد داد!
ايسنا/ "قمر دوم" زمين هفته آينده براي آخرين بار به زمين نزديک خواهد شد پيش از آن که براي هميشه به سمت فضا رفته و مدار زمين را ترک کند.
قمر دوم زمين چيست؟ ستارهشناسان آن را "۲۰۲۰ SO" مينامند. جرمي کوچک که در ماه سپتامبر ۲۰۲۰ جايي ميان سياره ما و ماه در مدار زمين قرار گرفت. ماهوارههاي موقت اين چنيني را قمر کوچک مينامند. اگرچه ماه ناميدن اين جرم کمي فريبنده است. در دسامبر ۲۰۲۰ محققان ناسا متوجه شدند که اين شي يک سنگ فضايي نيست بلکه باقيماندهي پيشران يک موشک متعلق به سال ۱۹۶۰ است که در ماموريت سفر به ماه امريکن سروير(American Surveyor) مورد استفاده قرار گرفته بود.
اين قمر کوچک که نميتوان آن را ماه به حساب آورد نزديکترين فاصلهاش به زمين را در اول دسامبر ۲۰۲۰ داشت يک روز پيش از آنکه ناسا ماهيت آن را کشف کند. اما اين ناقمر براي دور پاياني بازخواهد گشت. قمر کوچک "SO ۲۰۲۰" در تاريخ ۲ ام فوريه در روز سهشنبه به زمين نزديک خواهد شد و به طور تقريبي در فاصله ۱۴۰ هزار مايلي زمين(۲۲۰ هزار کيلومتري ) قرار خواهد گرفت. ميزاني معادل ۵۸ درصد مسافت بين ماه و زمين و پس از آن به سمت فضا خواهد رفت و مدار زمين را در ماه مارس براي هميشه ترک خواهد کرد. پس از آن اين قمر کوچک به مدار خورشيد خواهد پيوست. مرکز برنامهي تلسکوپ مجازي(The Virtual Telescope Project) در رم مراسم خداحافظي آنلايني در شب اول فوريه برگزار خواهد کرد.
ناسا متوجه شده است که اين شي در طول دههها بارها به زمين نزديک شده است. حتي در سال ۱۹۶۶ که اين سازمان کاوشگر ماه "سروير۲"(Surveyor ۲) را به وسيله پيشران قنطورس(Centaur) به فضا فرستاد. اين کاوشگر اولين و مهمترين سرنخ در مورد اينکه اين قمر ساخت دست بشر است به دانشمندان داد. آنها ويژگيهاي شيميايي اين قمر را با موتور ديگري که از سال ۱۹۷۱ در مدار ميگشت مقايسه کردند و مصنوعي بودن اين قمر را تاييد کردند.