سنگهای سرگردان فضایی

بيگ بنگ/ سنگهاي فضايي هر روزه با زمين برخورد ميکنند. هرچه اين سنگها بزرگتر باشند، کمتر به زمين برخورد ميکنند. کيلومترها غبار فضايي هر روز زمين را مورد اصابت قرار ميدهند. قطعات بزرگتر در ابتدا بصورت شهاب سنگهاي درخشان به نظر ميرسند.
سنگهايي در اندازۀ توپ بيسبال و گلولههاي برفي به سرعت به جو ما برخورد کرده و بخار ميشوند. سنگهايي با قطر نزديک به 100 متر خطرناک هستند و تقريباً هر 1000 سال يکبار به زمين برخورد ميکنند. يک شي در اين اندازه ميتواند سوناميهاي عظيمي را در اقيانوسها به وجود بياورد که حتي سواحل دوردست را ويران ميکند. برخورد يک سيارک عظيم به اندازۀ يک کيلومتر بسيار نادر است و معمولاً به فاصلۀ ميليونها سال رخ ميدهد، اما ميتواند پيامدهاي جهاني داشته باشد.
بسياري از سيارکها هنوز کشف نشدهاند. در اين عکس برجسته، چنين سيارکي – با يک رگۀ طويل آبي – به طور اتفاقي در سال 1998 توسط تلسکوپ فضايي هابل، کشف شد. برخورد يک سيارک بزرگ، به اندازۀ تأثيري که “غبار” بر آب و هواي زمين ميگذارد، “مدار زمين” را تحت تأثير قرار نميدهد. چنين برخوردي احتمالاً منجر به انقراض جهاني بسياري از گونههاي حيات ميشود و به احتمال زياد انقراض مداومي که اکنون در حال وقوع است را کوتاه جلوه ميدهد.