نماد آخرین خبر

استفاده از هوش مصنوعی برای بالا بردن موفقیت بارداری IVF

منبع
ايسنا
بروزرسانی
استفاده از هوش مصنوعی برای بالا بردن موفقیت بارداری IVF

ايسنا/انجام روش لقاح مصنوعي(IVF) کار ساده‌اي نيست و بنابراين تنها افرادي که به شدت تمايل به بچه‌دار شدن دارند از اين روش استفاده مي‌کنند. با اين حال اين دسته از افراد هم هميشه به آرزويشان نمي‌رسند چرا که ميزان موفقيت اين عمل بين ۲۲ تا ۳۰ درصد است.

 به نقل از آي اي، اکنون استارت آپ "Embryonics" که يک زن موسس آن است ادعا مي‌کند که مي‌تواند با استفاده از هوش مصنوعي اين درصد احتمال باروري را افزايش دهد.

براي درک اينکه اين شرکت چه کاري انجام مي‌دهد، ابتدا بايد مراحل لقاح در خارج از بدن يا آي‌وي‌اف(IVF) را بدانيد. لقاح در خارج از بدن يا آي‌وي‌اف شامل بارور کردن تخمک زن با اسپرم و ايجاد رويان در آزمايشگاه است. سپس اين رويان در رحم زن قرار داده /کاشته مي‌شود.

پس از اين کار، روزانه بايد به آن زن هورمون تزريق شود که اين امر با عوارض جانبي ناخوشايند همراه است. حتي بعد از همه اين مشکلات خيلي اوقات بارداري اتفاق نمي‌افتد و اين به آن دليل است که رويان انتخاب شده توسط پزشکان از سلامت و قدرت کافي برخوردار نيست.

اگرچه علم در بسياري از سطوح پيشرفت کرده است اما هنوز غير از نظر پزشک راهي بهتر براي بررسي زنده بودن رويان وجود ندارد و اين جا است که استارت آپ "Embryonics "وارد عمل مي‌شود.

اين شرکت از هوش مصنوعي(AI) براي تعيين تخمک‌هاي مناسب يعني تخمک‌هايي که به بارداري منجر مي‌شوند استفاده مي‌کند. اين شرکت به اين منظور هشت هزار و ۷۸۹ فيلم تايم لپس رويان در حال رشد را تجزيه و تحليل کرد و از آنها براي آموزش الگوريتمي براي پيش‌بيني احتمال انتخاب رويان مناسب استفاده کرد و بنابر گفته آنها به نظر مي‌رسد رويکرد آنها موثر نيز بوده است. هفته گذشته در يک آزمايش که با حضور ۱۱ زن در سنين ۲۰ تا ۴۰ سال انجام شد، شش نفر از آنها بارداري موفقيت آميزي داشته‌اند و پنج نفر ديگر  نيز منتظر نتيجه هستند.

اين آزمايش نشان دهنده موفقيت بيش از ۵۰ درصد اين روش است و اگر بقيه زنان نيز باردار شوند ممکن است حتي اين درصد بيشتر نيز شود. اين مي‌تواند خبري عالي براي افرادي که در نظر دارند روش لقاح مصنوعي را انتخاب کنند، باشد.

البته اين اولين بار نيست که شاهد استفاده از هوش مصنوعي براي تعيين رويان در لقاح خارج از بدن هستيم چرا که در سال ۲۰۱۹ نيز گزارشي منتشر شد مبني بر اينکه الگوريتم يادگيري عميق گوگل براي شناسايي و تعيين کيفيت(خوب ، متوسط يا ضعيف) رويان‌هاي لقاح مصنوعي و احتمال موفقيت آميز بودن آنها در صورت کاشت آموزش داده شده بود. آنها دريافتند که هوش مصنوعي مي‌تواند رويان‌هاي زنده را همانند يک متخصص شناسايي کند. با اين حال شرکت "Embryonics"، اين فرآيند را با استفاده از هوش مصنوعي يک گام جلوتر برده است تا رويان‌هاي مناسب را حتي بهتر از متخصصان شناسايي کند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره