مواد شیمیایی داخل سیب مغز را تقویت میکند
ايسنا/ محققان "مرکز آلمان براي بيماريهاي تحليل برنده عصبي"(DZNE) در مطالعه اخيرشان اظهار کردهاند، مصرف يک سيب در روز ميتوانند افراد را از مراجعه به پزشکان بينياز کند چرا که مواد شيميايي موجود در اين ميوه ميتواند عملکرد مغز را تقويت کرده و خطر ابتلا به بيماري آلزايمر را کاهش دهد.
دانشمندان ميگويند ترکيبات طبيعي موجود در سيب ميتواند خطر ابتلا به آلزايمر و ساير اشکال زوال عقل را کاهش دهد. غلظت زياد ترکيبات موجود در سيب و گياهان ديگر که به عنوان "مواد شيميايي گياهي" شناخته ميشوند، در فرآيندي به نام "عصبزايي يا نوروژنز" باعث ايجاد سلولهاي عصبي ميشوند. نورونها سلولهاي بسيار تحريک پذيري هستند و اطلاعات را از طريق سيگنالهاي الکتريکي به ديگر قسمتهاي بدن منتقل کرده و توانايي يادگيري و حافظه ما را نيز تقويت ميکنند. در آزمايشات آزمايشگاهي، دو ترکيب کوئرستين موجود در پوست سيب و دي هيدروکسي بيزوئيک اسيد(DHBA) در مغز سيب سبب ايجاد سلولهاي عصبي در مغز موشها شد.
جالب است بدانيد که آب سيب به طور قابل توجهي سبب عصب زايي نميشود، به همين دليل است که محققان پيشنهاد ميکنند اين فوايد در مصرف يک سيب کامل موجود است و اين فوايد به آن ميزان در يک ليوان آب ميوه سيب نيست.
محققان آلماني در اين مقاله که در مجله "Stem Cell Reports" منتشر شده است، ميگويند: شايد حقيقتي درباره اين جمله معروف "خوردن يک سيب در روز پزشک را از شما دور ميکند"، وجود داشته باشد. در اين مطالعه ما نشان داديم که هم پوست و هم گوشت سيب حاوي ترکيبات مفيدي براي عصب زايي هستند.
اين مطالعه نشان داد که سلولهاي بنيادي رشد يافته در آزمايشگاه از مغز موشهاي بالغ، سلولهاي عصبي بيشتري توليد ميکنند و در صورت افزودن کوئرستين يا دي هيدروکسي بيزوئيک اسيد نيز مرگ سلولي در آنها رخ نميدهد.
با توجه به مصرف زياد آب سيب، محققان همچنين بررسي کردند که آيا مصرف آب سيب کامل بر نوروژنز در موشهاي آزمايشگاهي تأثير ميگذارد يا خير. با اين حال، مشخص شد که مکمل آب سيب تاثير چنداني در نوروژنز يا يادگيري بزرگسالان ندارد.
با اين حال محققان خاطرنشان کردند که يک مطالعه که درسال ۲۰۱۰ انجام شده بود، نشان داده بود که مصرف آب سيب علائم رفتاري را در بيماران مبتلا به آلزايمر بهبود ميبخشد.
براي تعيين اينکه آيا کوئرستين، دي هيدروکسي بيزوئيک اسيد و ساير عناصر غذايي گياهي ميتوانند يادگيري و عملکرد شناختي را در انسان تقويت کنند يا خير، مطالعات بيشتري مورد نياز خواهد بود.
زردينه يا زيستزردينه، عناصر غذايي گياهي فراواني هستند که در ميوهها و سبزيجات يافت ميشوند و ميتوانند مسيرهاي سيگنالينگ مولکولي را تحت تأثير قرار دهند که اين موضوع نيز بر تواناييهاي شناختي تأثير مي گذارد. زردينه يا زيستزردينه غذايي به طور طبيعي در ميوهها، سبزيجات، شکلات و نوشيدنيهايي مانند چاي وجود دارد.
اگرچه گفته ميشود که مصرف يک سيب در روز افراد را از رفتن به مطب پزشک بينياز ميکند، اما متخصصان سال ۲۰۱۹ اظهار کردند، مصرف روزانه دو سيب براي کاهش خطر ابتلا به حمله قلبي يا سکته مغزي بهتر است.
مصرف دو سيب در روز ميتواند به کاهش خطر سکته مغزي يا قلبي کمک کند. محققان آن تحقيق نيز در آن زمان گفتند به نظر ميرسد گفتههاي پيشينيان درباره فوايد مصرف يک سيب در روز تقريبا درست بود. فيبر و پلي فنول موجود در سيب بسيار مفيد است.