تولید هولوگرامهای خوردنی برای تأیید و تزئین مواد غذایی
مهر/ هولوگرامهاي جديد خوردني را ميتوان به شيوههاي متنوعي طراحي کرد و بر روي انواع مواد غذايي چسباند تا مصرف کننده بدون ايجاد هيچ گونه مشکلي براي سلامتش آنها را بخورد.
هولوگرامهاي يادشده توسط محققان دانشگاههاي بيرمنگام و وارويک طراحي شدهاند و براي توليد آنها شربت ذرت و وانيل با آب مخلوط شده و ترکيب خشک شده نهايي به عنوان هولوگرام به کار گرفته شده است.
براي تثبيت اين محصول يک لايه نازک از رنگ سياه مصنوعي به آن اضافه شده است. در ادامه با استفاده از روشي موسوم به الگوي تداخل ليزري، اطلاعات لازم بر روي اين هولوگرامهاي خوردني درج شده و خطوط برجسته اي در مقياس نانو به آنها اضافه ميشود.
زماني که نور به اين هولوگرام برخورد کند و از لايه زيريني آن عبور کند، پوشش بيروني آن در قالب طيفي رنگين کماني مشاهده شده و اطلاعات درج شده بر روي آن نيز قابل خواندن خواهد بود. دانشمندان در تلاش هستند از غير سمي بودن اين هولوگرام اطمينان کسب کنند و مجوز استفاده از آن بر روي مواد غذايي را کسب کنند.