نماد آخرین خبر

مبتلایان به کرونای شدید دچار آسیب‌های قلبی می‌شوند

منبع
آريا
بروزرسانی
مبتلایان به کرونای شدید دچار آسیب‌های قلبی می‌شوند

آريا/نتايج يک مطالعه جديد نشان مي‌دهد حدود 50 درصد از بيماراني که به دليل ابتلا به کرونا شديد در بيمارستان بستري شده‌اند داراي سطوح افزايش يافته‌اي از پروتئيني به نام «تروپونين» هستند که به قلب آن‌ها آسيب مي‌زند.
به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از روابط عمومي وزارت بهداشت، اين آسيب شامل التهاب عضله قلب (ميوکارديت)، زخم يا مرگ بافت قلب (انفارکتوس)، محدوديت خون رساني به قلب (ايسکمي) و ترکيب هر سه علايم است.
اين مطالعه که توسط محققان دانشگاه کالج لندن و بر روي 148 بيمار مبتلا به کرونا در 6 بيمارستان لندن انجام شد، بزرگ‌ترين مطالعه‌اي است که تا کنون بهبودي بيماران کرونايي را که داراي سطوح بالاي تروپونين هستند، بررسي مي‌کند؛ سطوح بالاي تروپونين در خون نشان دهنده بروز يک مشکل احتمالي در قلب است.
تروپونين زماني در خون ترشح مي‌شود که عضله قلب آسيب مي‌بيند. سطوح افزايش يافته اين پروتئين زماني بروز مي‌کند که يک رگ مسدود مي‌شود يا التهابي در قلب وجود داشته باشد.
بسياري از بيماراني که به دليل ابتلا به کروناي شديد در بيمارستان بستري مي‌شوند در مرحله بحراني اين بيماري يعني زماني که بدن دچار واکنش ايمني اغراق آميز سيستم ايمني نسبت به عفونت مي‌شود، از سطوح افزايش يافته تروپونين برخوردار مي‌شود. تمام بيماران در اين مطالعه داراي سطوح افزايش يافته تروپونين هستند. اين بيماران پس از ترخيص از بيمارستان، با اسکن ام. آر. آي قلب مورد پيگيري قرار گرفتند تا علل و ميزان اين آسيب در آن‌ها بررسي شود.
پروفسور ماريانا فونتانا استاد قلب و عروق در دانشگاه کالج لندن (در انگليس) که همراه با دکتر گراهام کول مشاور قلب و عروق در «کالج امپريال لندن» رياست اين تحقيق را بر عهده داشتند، گفت: افزايش سطح تروپونين با بروز عواقب بدتر در بيماران کرونا همراه است.

وي افزود: بيماران مبتلا به کرونا اغلب داراي مشکلات سلامتي مرتبط با قلب از جمله ديابت، فشار خون بالا و چاقي هستند. در جريان عفونت شديد کرونا، قلب نيز ممکن است به طور مستقيم تحت تأثير قرار گيرد. روشن کردن اين موضوع که قلب چگونه آسيب مي‌بيند دشوار است، اما اسکن‌هاي ام. آر. آي قلب الگو‌هاي مختلفي از آسيب را نشان مي‌دهند که ما را قادر مي‌سازد تشخيص‌هاي دقيق تري ارائه دهيم و درمان‌هاي مؤثرتري را تجويز کنيم.
ويروس کرونا موسوم به «کرونا» اواسط ماه دسامبر 2019 ميلادي (24 آذر 1398) در شهر ووهان واقع در مرکز چين گزارش شد.
ابتدا از اين بيماري به عنوان ذات‌الريه نام برده شد؛ اما کميسيون ملي بهداشت چين در 30 دسامبر سال 2019 ميلادي (9 دي ماه 98) به صورت رسمي شيوع اين ويروس را در چين اعلام کرد.
تدروس آدهانوم مدير کل سازمان جهاني بهداشت روز چهارشنبه 21 اسفند 98 در همايشي تأکيد کرد که اگرچه واژه همه‌گير (pandemic) به دليل حساسيتي که دارد نبايد بدون دقت مورد استفاده قرار گيرد؛ اما ارزيابي‌هاي اين سازمان ويروس کرونا را «همه‌گير جهاني» شناسايي و اعلام مي‌کند.
شرکت فايزر آمريکا روز 19 آبان 1399 اعلام کرد که اين شرکت به واکسن کرونا دست يافته و اين واکسن تا 90 درصد در پيشگيري از ابتلا به کرونا مؤثر عمل کرده است.
انگليس نخستين کشوري است که واکسن کرونا فايزر را تأييد و شروع به واکسيناسيون کرد.
مشروح اين مطالعه در مجله European Heart Journal منتشر شده است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره