چگونه از موج های بعدی کرونا پیشگیری کنیم؟

سيناپرس/ پژوهشگران انگليسي پيش بيني مي کنند که برنامه واکسيناسيون و فاصله گيري فيزيکي در شهرهايي با جمعيت متوسط و بالا براي کنترل همه گيري کرونا و جلوگيري از ايجاد موج جديد کافي بوده و نيازي به قرنطينه کامل نيست.
مطالعه و بررسي هاي جديدي توسط پژوهشگران انجام شده است که پيش بيني مي کند، برنامه هاي واکسيناسيون به همراه فاصله گيري فيزيکي و استفاده از ماسک براي مهار گسترش دوباره ويروس کرونا کافي خواهد بود و نيازي به ايجاد محدوديت هاي بيشتر نظير قرنطينه کامل و خانه نشيني نيست.
برنامه هاي واکسيناسيون که در بيشتر کشورها در حال اجرا است براي مهار اين ويروس کشنده بسيار مهم بوده و مي تواند از گسترش آن جلوگيري کند. البته فراموش نشود که برنامه واکسيناسيون برنامه اي زمان بر است و در کنار آن بايد پروتکل هاي بهداشتي از قبيل فاصله گيري فيزيکي، استفاده از ماسک و شست و شوي دست ها ادامه داشته باشد.
شنگ جي لاي (Shengjie Lai) از اعضاي اين تيم تحقيقاتي و از پژوهشگران دانشگاه ساوتهمپتون در اين رابطه توضيح داد: مطالعات ما يک چهارچوب و مجموعه اي از خروجي ها را فراهم مي کند که مي تواند توسط سياست گذاران و مقامات بهداشت عمومي براي شناسايي سطوح مناسب مداخله کنترل شيوع کوويد ۱۹ به مرور مورد استفاده قرار گيرد.
اين تيم تحقيقاتي براي مدل سازي تأثير بالقوه واکسيناسيون و فاصله گيري فيزيکي بر انتقال ويروس و گسترش اين بيماري با سويه هاي جديدش، از داده هاي موقعيت جغرافيايي تلفن همراه ناشناس با داده هاي مورد اپيدميولوژيک و ويروس کرونا استفاده کرد. آنها تأثير ترکيبي از اين مداخلات در شهرهايي با جمعيت کم، متوسط و بالا در کشور انگلستان را پيش بيني کردند که البته قابل تعميم به ساير شهرها در سراسر جهان خواهد بود.
تأثير فاصله گيري فيزيکي به شدت به عواملي چون تراکم جمعيت و در دسترس بودن واکسن در مناطق جغرافيايي و زمان بستگي دارد. محققان تلاش کردند تا درک بيشتري از رابطه بين اين عوامل به دست آورند.
محققان اعلام کردند که براي جلوگيري از ايجاد موج هاي جديد و شديد کوويد ۱۹ و رسيدن به ايمني کامل بايد در شهرهايي با جمعيت متوسط و بالا هم از برنامه واکسيناسيون و هم فاصله گيري فيزيکي استفاده کرد. با اين حال، آنها معتقد هستند که شهرهايي با جمعيت کم که برنامه واکسيناسيون موثر را در پيش گرفته اند، بدون نياز به فاصله گيري فيزيکي مي توانند به طور کامل از گسترش و ايجاد موج جديد اين بيماري جلوگيري کنند. لازم به تاکيد است که در همه شهرها، اگر برنامه واکسيناسيون و پرتکل هاي بهداشتي رعايت شود، نيازي به قرنطينه کامل و ماندن در خانه و تعطيلي مشاغل نيست.
نتايج اين تيم همچنين نشان مي دهد که اقدامات فاصله گيري فيزيکي قوي که براي مدت زمان کوتاهي اجرا مي شوند ممکن است موثرتر از اقدامات ضعيف اما طولاني مدت باشند.
شرح کامل اين پژوهش ها و نتايج حاصل از آن در آخرين شماره مجله رفتار طبيعي انسان (Nature Human Behaviour) به چاپ رسيده و قابل دسترس است.