هشدار "بیل گیتس" در مورد بحرانی بدتر از کرونا

ايسنا/ "بيل گيتس" بنيان گذار شرکت بزرگ مايکروسافت و يکي از ثروتمندترين مردان دنيا ميگويد عدم دستيابي به انتشار خالص صفر کربن تا سال ۲۰۵۰ موجب يک موج مهاجرتي بدتر از بحران سوريه خواهد شد.
"بيل گيتس" بنيانگذار مايکروسافت در پي بحران انرژي که اين روزها گريبانگير ايالت تگزاس در آمريکا شده است، به اطلاعاتي در اين زمينه و موضوع انتشار کربن اشاره داشت.
وي که از ثروتمندترين افراد دنيا و در عين حال از بخشندهترين آنها نيز هست، هشدار داد که اگر جهان تا سال ۲۰۵۰ به عدم انتشار کربن نرسد، عواقب ناگواري در انتظارش خواهد بود.
"گيتس" در کتاب جديد خود به نام "چگونه از يک فاجعه آب و هوايي جلوگيري کنيم" ميگويد ضروري است که دنيا براي جلوگيري از يک فاجعه طي ۳۰ سال آينده ۵۱ ميليارد تن انتشار فعلي کربن را به صفر برساند.
وي به "کريس والاس" مجري برنامه "فاکس نيوز يکشنبه" گفت که مهاجرتي که ما حاصل از جنگ داخلي سوريه شاهد آن بوديم، تا حدودي هم به شرايط اقليمي مربوط بود. اما ما اگر تا سال ۲۰۵۰ انتشار کربن را به صفر نرسانيم، شاهد موج مهاجرتي جديدي به ميزان ۱۰ برابر بيشتر از مهاجرت سوريها خواهيم بود، زيرا مناطق استوايي غيرقابل زندگي خواهد شد.
وي افزود: ما در طول تابستان قادر به کشاورزي يا بيرون رفتن نخواهيم بود. آتش سوزيهاي بزرگ رخ خواهد داد و حتي کشاورزي در جنوب ايالات متحده به طرز چشمگيري افت ميکند.
گيتس در ادامه گفت که اين رويداد، تلفات جاني به مراتب بيشتري نسبت به بدترين موج شيوع ويروس کرونا خواهد داشت.
وي گفت: بيثباتي به طور کلي پنج برابر مرگ و مير بيشتري نسبت به اوج بيماري همهگير کوويد-۱۹ به بار خواهد آورد که هر ساله نيز افزايش خواهد يافت.
گيتس درباره هدف گذاري سال ۲۰۳۰ براي رسيدن به عدم انتشار کربن گفت: اين [هدف] کاملاً غير واقعبينانه است و حداقل ۳۰ سال طول ميکشد تا به اين مهم دست يابيم.
در حالي که "گيتس" متهم است که برخلاف گفتگو در مورد لزوم کاهش ميزان انتشار گازهاي گلخانهاي، خودش در يک خانه بزرگ زندگي ميکند و با هواپيماي شخصي پرواز مي کند که هر دو عامل انتشار کربن هستند، ميگويد که ساير اقداماتش اينها را جبران ميکند.
وي ميگويد: من با خريد سوخت پاک هواپيما و تأمين بودجه براي جذب کربن و تأمين اعتبار پروژههاي مسکن ارزان قيمت براي استفاده از برق به جاي گاز طبيعي، انتشار کربن توسط خود را جبران ميکنم. وي همچنين خاطر نشان کرد که اين تلاشها چقدر گران بوده است و گفت که اين هزينهها بايد کاهش يابد.
"گيتس" که يک کارآفرين متبحر است که دهها هزار شغل ايجاد کرده و به نوعي ايالات متحده را به عنوان رهبر فناوري در سراسر جهان معرفي کرده است، گفت که تغيير به سمت انرژي پاک، ضروري است و اين امر موجب رشد قابل توجه موقعيتهاي شغلي براي مهندسان ميشود.