افسردگی ناشی از اعتیاد به کار، در کمین کارمندان است

ايسنا/پژوهشي که در مورد گروهي از کارمندان فرانسوي انجام شده است، نشان ميدهد که کار کردن بيش از اندازه ميتواند اعتياد به کار و افسردگي ناشي از آن را براي کارمندان در پي داشته باشد.
به نقل از نوروساينسنيوز، اعتياد به کار، يک بيماري باليني است که با علاقه همراه با وسواس نسبت به کار مشخص ميشود. مردم گاهي بيش از اندازه کار ميکنند که دليل آن يا اجبار از سوي محل کار و يا نياز مالي است. نگراني در مورد نحوه عملکرد و همچنين کمالگرايي، از ديگر ويژگيهاي اين دسته از افراد محسوب ميشود.
افراد مبتلا به اعتياد کاري، به رغم تاثيرات منفي آن بر سلامتي، زندگي شخصي و روابط آنها، به کار بيش از اندازه تمايل دارند. افرادي که در معرض اعتياد به کار قرار دارند، غالبا از عزت نفس پاييني برخوردار هستند، در مورد عملکرد خود در محل کار ترديد دارند و ويژگيهاي شخصيت داراي وسواس در آنها ديده ميشود.
بسياري از پژوهشها، تاثير منفي اعتياد به کار را بر سلامت روان نشان دادهاند اما پژوهش جديدي که در مورد کارمندان فرانسوي انجام شده است، نشان ميدهد که چرا اعتياد به کار پيش ميآيد. اين پژوهش ميتواند به درک بهتر تاثير اعتياد به کار بر سلامت جسم و روان کمک کند.
پژوهشگران در مجموع، ۱۸۷ کارمند را در طيف گستردهاي از کارهاي گوناگون مورد بررسي قرار دادند و از آنها خواستند که به چهار پرسشنامه متفاوت پاسخ دهند. پژوهشگران دريافتند که تقاضاي بالاي کار و کار کردن در شرايط پر از فشار کاري، افراد را در معرض اعتياد به کار قرار ميدهد.
هنگامي که اين شرايط با ساعت کاري بيش از اندازه و رويکرد وسواسي همراه ميشود، خطر بيشتري براي اعتياد به کار ايجاد ميکند. همچنين اين پژوهش نشان ميدهد که زنان بيش از مردان در معرض اعتياد به کار قرار دارند. اگرچه دليل بيشتر بودن اعتياد کاري زنان نسبت به مردان، کاملا مشخص نيست اما پژوهشهاي ديگر نيز يافتههاي مشابهي را ارائه دادهاند.
کارمندان مبتلا به افسردگي، دو برابر بيشتر از افرادي که مشکل بهداشت رواني ندارند، به اعتياد در کار دچار ميشوند. کيفيت ضعيف خواب، سطح بالاي استرس و سطح پايين رفاه عمومي نيز به عنوان عوامل پرخطر شناخته ميشوند.
اگرچه نمونه اين پژوهش، کوچک بود اما پژوهشهاي پيشين نيز نشان دادهاند که اعتياد به کار، با افسردگي، اختلالات خواب و کاهش سلامت روان همراه است.