نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
  2. برگزیده
علم و تکنولوژی

فناوری ۵G همراه اول روی شبکه واقعی از مشهد آغاز به کار کرد

منبع
گجت نيوز
بروزرسانی
فناوری ۵G همراه اول روی شبکه واقعی از مشهد آغاز به کار کرد

گجت نيوز/فناوري ۵G همراه اول روي شبکه واقعي همزمان با ميلاد امام نهم و از جوار حرم مطهر رضوي در مشهد آغاز به کار کرد و به زودي به شهرهاي ديگر ايران مي‌رسد.

امروز دوشنبه چهارم اسفند ۹۹، همزمان با ميلاد امام محمدتقي جوادالائمه (ع) و در جوار حرم مطهر رضوي با حضور مسئولان و مديران محلي، وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات، همراه اول و مخابرات، آيين رونمايي از نخستين سايت ۵G با مصارف عمومي برگزار شد.

در اين مراسم که شهردار و رئيس شوراي اسلامي شهر مشهد، معاون استاندار و فرماندار خراسان رضوي، معاون فناوري و نوآوري وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات، مديرکل ارتباطات و فناوري اطلاعات استان، مديرکل تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي منطقه شمال شرق و جمعي از مديران شرکت همراه اول و مخابرات ايران حضور داشتند از دو سايت ۵G همراه اول واقع در «شهرداري منطقه ثامن» مشرف به حرم رضوي و «کارخانه نوآوري» مشهد رونمايي شد و اين مناطق تحت پوشش فناوري اينترنت پرسرعت ۵G همراه اول قرار گرفت.

تقدير مسئولان از اقدام همراه اول
ستار هاشمي، معاون فناوري و نوآوري وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات که به نيابت از شخص وزير در اين مراسم حضور داشت، ضمن تقدير و تشکر از خانواده همراه اول که براي توسعه اين فناوري همت گماشتند و انرژي صرف کردند، بيان کرد اين اقدام همراه اول در راستاي ايجاد بستر فناوري‌هاي نوين جهت اتصال کاربران به شبکه ملي اطلاعات و همچنين ارتقاي سهم اقتصاد ديجيتال از کل اقتصاد کشور بوده که هر دو مورد از الزامات اسناد بالادستي از جمله سند چشم‌انداز افق ۱۴۰۴ کشور است.

وي فناوري نسل پنجم را بستري براي ايجاد خلاقيت و شکل‌گيري اقتصاد ديجيتال دانست و اظهار کرد بر اساس مطالعات و پيش‌بيني‌هاي جهاني، فراگيري نسل پنجم در سال ۲۰۲۴ اتفاق خواهد افتاد اما اين موضوع به معني آن نيست که بايد منتظر شويم و دست روي دست بگذاريم، بلکه بايد آمادگي لازم براي جذب تکنولوژي را در کشور ايجاد کنيم.

محمدرضا حيدري، رئيس شوراي اسلامي شهر مشهد نيز در اين مراسم، انتخاب نقطه آغازين ارائه ۵G توسط همراه اول از شهر مشهد را بسيار هوشمندانه توصيف کرد و گفت شعار محوري ما در شوراي شهر «مشهد شهر هوشمند، شهر اميد و زندگي» است؛ ارائه خدمات در زمينه هوشمندسازي شهر مشهد نياز به زيرساخت‌ها و بسترهايي دارد که اين قبيل اقدامات همراه اول، جزو الزامات موفقيت ما در مسير مديريت شهري است.

محمدرضا کلايي، شهردار مشهد نيز اقدام همراه اول براي انتخاب مشهد جهت راه‌اندازي فناوري ۵G را درست برشمرد و گفت براي توسعه خدمات ارتباطي در کنار شما هستيم؛ ضمن اين که تفاهمنامه مشترکي نيز با همراه اول داريم تا بتوانيم زيرساخت‌هاي مبتني بر فيبرنوري را به عنوان يک بهره‌بردار و از طريق شرکتي مشترک، در اختيار اين اپراتور قرار دهيم تا زمينه رشد خدمات ارتباطي بيش از پيش تسهيل شود.

بابک تراکمه، عضو هيأت مديره همراه اول نيز در اين مراسم ضمن تقدير از اکوسيستم فناوري و نوآوري کشور که اپراتورها را به سمت توسعه نسل‌هاي جديد تکنولوژي کشانده است، اظهار کرد همراه اول از سال ۱۳۹۶ که يوزکيس‌هايي مبتني بر فناوري ۵G ارائه داد، دغدغه توسعه اين نسل با تکيه بر توان داخلي و تسلط بر آن را داشت.

مرتضي طاهري‌بخش، معاون فني و توسعه شبکه همراه اول به عنوان سخنران پاياني ضمن بيان اينکه همراه اول در راه توسعه فناوري ۵G راهِ سخت را در پيش گرفت تا جوانان اين مرز و بوم بر اين تکنولوژي مسلط شوند، عنوان کرد راه ساده‌تر اين بود که همه کار را به وندورهاي خارجي بسپاريم و ظرف يک‌ماه اين فناوري را روي شبکه پياده‌سازي کنيم. هدف‌مان اين است که زندگي باکيفيت‌تري براي مردم عزيزمان فراهم کنيم. وي با اشاره به اين که قبل از اين مراسم ۱۷۴ مشترک عادي با گوشي خودشان به هر دو سايت ۵G ما در مشهد متصل شدند و اين بهترين اتفاق براي ما بود، عنوان کرد همراه اول با شعار «تحقق روياي ديجيتال» همواره درصدد بوده تا به‌روزترين سرويس‌هايي که در دنيا بهره‌برداري مي‌شود را ارائه دهد و از اين جهت هفته آينده سايت‌هاي ۵G در چند نقطه تهران و همچنين بزودي در شهرهاي تبريز، اصفهان، اهواز، شيراز و کيش زير بار مي‌روند.

لازم به ذکر است، مشترکان همراه اول که داراي گوشي ۵G هستند مي‌توانند در نقاط تحت پوشش از جديدترين و سريع‌ترين اينترنت جهان استفاده کنند؛ همچنين براي ساير مشترکان که گوشي ۵G ندارند از طريق مودم و سرويس واي‌فاي امکان استفاده از اين فناوري وجود دارد.

جزئيات فناوري ۵G همراه اول
همراه اول بحث مطالعه و ورود به فناوري ۵G را از سال ۱۳۹۵ آغاز کرده و با استفاده از توان داخلي شامل تيم‌هاي فني اپراتور و شرکت‌هاي ايراني، فرآيند بومي‌سازي اين فناوري را پيش برده و هم‌اکنون نيز راه‌اندازي عمومي سايت‌هاي ۵G را به دليل توجه ويژه به تمرکززدايي و عدالت ارتباطي از شهر مشهد مقدس آغاز کرده است. «فناوري نسل پنجم» نيز مانند هر نسل از تکنولوژي‌هاي ارتباطي، با ارائه قابليت‌هاي چشم‌گيري نظير تحقق سه مؤلفه کليدي پهناي‌باند زياد،‌ پايداري بالا در ارتباطات انبوه و نرخ تأخير بسيار پايين مسير زندگي انسان‌ها را مدرن‌تر و انقلابي در ايجاد ارتباطات ديجيتال ايجاد خواهد کرد.

در حالي که توجه نسل‌هاي گذشته ارتباطي بيشتر بر نحوه اتصال گوشي هاي هوشمند و ايجاد تجربه کاربري مطلوب‌تر در استفاده از اين ابزار بود اما «نسل پنجم»، فناوري است که با رويکرد هوشمندسازي ارکان مختلف دنياي واقعي، به دنبال خلق تجربه‌هاي نابي از مفهوم «شهر هوشمند» با اتصال تمامي دستگاه‌هاي هوشمند به يکديگر است. بنابراين با توسعه و پياده‌سازي اين نسل جديد از فناوري در هسته شبکه‌هاي ارتباطي، مفاهيم بديعي چون «اينترنت اشياء» و «هوش مصنوعي» با سرعت بسيار بالا فرصت بروز و ظهور يافته و يک گام به سوي «تحقق روياي ديجيتال» که يکي از آرزوهاي بلند بشر مدرن است، برداشته مي‌شود.

بزرگترين شرکت‌هاي مخابراتي جهان نيز اکنون به شدت در حال رقابت براي راه‌اندازي فناوري نسل پنجم در شبکه‌هاي ارتباطي خود هستند زيرا علاوه بر فراهم کردن فاکتورهاي هوشمندسازي همه‌جانبه، زمينه‌ساز تماس‌هاي صوتي و تصويري باکيفيت و پخش‌هاي باکيفيت موبايلي است.

با وجود اين که گزارش‌هاي جهاني پيش‌بيني کردند تا سال‌هاي ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ همچنان تکنولوژي نسل چهارم رو به بلوغ باشد، اما «همراه اول» با نيازسنجي از صنايع کشور، از سال ۱۳۹۵ با مشارکت مراکز علمي و پژوهشي به سمت تعريف سرويس‌هاي کاربردي مختلف مبتني بر ۵G رفت.

شرکت ارتباطات سيار ايران به عنوان نخستين و بزرگترين اپراتور تلفن همراه کشور و با مأموريت تحقق روياي ديجيتال، از سال ۱۳۹۵ بحث تسلط بر فناوري ۵G را طرح‌ريزي و در سال ۱۳۹۶ قراردادهايي را با نوکيا و اريکسون در اين زمينه منعقد و در نمايشگاه تلکام ۱۳۹۶ هم يوزکيس‌هايي را با کمک دانشگاه‌هاي تربيت مدرس و صنعتي شريف در اين نسل ارائه کرد.

منبع :mci

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره