نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
علم و تکنولوژی

سرعت سرویس اینترنت استارلینک ۲ برابر می‌شود

منبع
ايسنا
بروزرسانی
سرعت سرویس اینترنت استارلینک ۲ برابر می‌شود

ايسنا/ايلان ماسک(Elon Musk) مديرعامل اسپيس‌ايکس(SpaceX) مي‌گويد که با توجه به اينکه صدها ماهواره‌ي جديد به مدار ارسال مي‌شود، سرعت سرويس اينترنت استارلينک(Starlink) در سال ۲۰۲۱ دو برابر خواهد شد.
به نقل از اينديپندنت، در حال حاضر بيش از هزار ماهواره‌ي استارلينک در مدار زمين وجود دارد که پوشش پهناي باند براي اولين مشترکين در آمريکاي شمالي و انگلستان ايجاد مي‌کند و قصد دارند طي چند سال آينده اين مجموعه را به ۴۰ هزار ماهواره برساند.

تعداد ماهواره‌هاي ارسالي استارلينک در حال افزايش است زيرا اسپيس‌ايکس قابليت استفاده‌ي مجدد سريع موشک فالکون ۹ را بهبود بخشيده است.

تاکنون چهار پرتاب در سال ۲۰۲۱ انجام شده در حالي که ۱۴ پرتاب موفقيت آميز نيز در سال ۲۰۲۰ انجام شده بود و با سرعت فعلي ۳۰ پرتاب ديگر نيز تا پايان سال به مدار ارسال خواهد شد. هر پرتاب ۶۰ ماهواره‌ي استارلينک به شبکه اضافه مي‌کند که باعث بهبود سرعت داده‌ها و کاهش تاخير مي‌شود.

ماسک در روز دوشنبه در توييتي گفت: سرعت اين شبکه دو برابر خواهد شد و به ۳۰۰ مگابايت بر ثانيه مي‌رسد و تاخير به حدود ۲۰ ميلي‌ثانيه در اواخر سال جاري کاهش خواهد يافت.

او در توييت ديگري اهداف شرکتش را براي بهبود پوشش جهاني اينترنت توضيح داد و گفت هرکسي که کيت استارلينک را داشته باشد تا قبل از سال ۲۰۲۲ به اينترنت دسترسي خواهد داشت.

او در پاسخ به سوالي در مورد پوشش جهاني استارلينک گفت: تمام زمين تا پايان سال پوشش داده خواهد شد. نکته مهم اين است که شبکه‌ي سلولي اينترنت براي مناطق متراکم شهري مناسب است در حالي که ماهواره‌ها براي مناطقي با تراکم متوسط و يا کم عالي هستند.

کيت استارلينک ۴۳۹ پوند قيمت دارد و شامل يک گيرنده‌ي ماهواره‌اي، يک دستگاه واي‌فاي، منبع تغذيه و سه پايه است و هزينه اشتراک ماهانه کاربران در انگلستان ۸۹ دلار است.

اين سرويس با انتقاد برخي ستاره‌شناسان رو به رو شده است. آن‌ها ادعا مي‌کنند تعداد زياد ماهواره‌ها باعث مختل شدن رصد راديويي و بصري آسمان شب مي‌شود.

در گزارشي از Satellite Constellations ۱ (Satcon۱) در اوت سال گذشته اعلام شد که شبکه‌ي ماهواره‌اي استارلينک مي‌تواند بر روي ستاره‌شناسي و فرآيندهاي علمي تاثير زيادي بگذارد.

اسپيس‌ايکس از آن زمان در حال مذاکره با رصدخانه‌ها و سازمان‌هاي ستاره‌شناسي است تا راهي براي به حداقل رساندن تاثير استارلينک پيدا کند.

از جمله‌ي اين راه‌ها سياه کردن قسمت پاييني ماهواره‌ها و زاويه‌دار ساختن آن‌هاست تا نتوانند نور خورشيد را به سمت زمين منعکس کنند. اسپيس‌ايکس در وبسايتش مي‌گويد چنين اقداماتي مي‌تواند ماهواره‌ها را پس از گذشت يک هفته از پرتاب ناپديد کند طوري که با چشم غيرمسلح قابل ديدن نباشند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر