محققان پرینتر سه بعدی کوچک و کاربردی ساختند

مهر/ به نقل از معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، سيد مجيد محسني ارمکي گفت: در دانشگاه شهيد بهشتي با حمايت ستاد توسعه فناوريهاي فتونيک، ليزر، مواد پيشرفته و ساخت توانستيم يک پرينتر سه بعدي ارزانقيمت، کوچک و کاربردي توليد کنيم. در سالهاي قبل، پرينترهاي بزرگ در ابعاد صنعتي توليد شده بود که شايد براي محيطهاي صنعتي مناسب باشد. با اين همه، اين دستگاه به گونهاي است که پژوهشگران و حتي دانشآموزان نيز ميتوانند از آن استفاده کنند.
اين فعال فناور گفت: اين چاپگر سهبعدي، ميتواند مواد و قطعات مختلفي را پرينت بگيرد. يکي از اين محصولات قابل چاپ، بردهاي الکترونيک است. اين بردها انواع مختلفي دارند و روي آنها گونههاي مختلفي از حسگرها، از جمله حسگر دما يا رطوبت قرار ميگيرد. اين چاپگر، ميتواند همه اين انواع بردها را به شکل مؤثر و بهينهاي پرينت کند.
ارمکي ضمن توضيح فعاليتهاي دانشبنيان انجام گرفته در دانشگاه، تحت حمايت معاونت علمي و فناوري رياستجمهوري گفت: به کمک ستاد، توانستيم نمونه آزمايشگاهي دستگاه را توليد کنيم و در ادامه نيز با حمايت اين نهاد، ميخواهيم آن را به صورت توليد انبوه، به بازار عرضه کنيم.
عضو هيئت علمي دانشگاه شهيد بهشتي افزود: يکي از مسائل مهم در توليد اينگونه تجهيزات، بهاي تمامشده آن است. بايد دستگاه با قيمت معقول و مناسبي به مصرف کننده عرضه شود. زيرا در صورت بالا بودن قيمت، فروش آن نيز دچار مشکل ميشود. قيمت نمونه مشابه خارجي اين دستگاه بسيار بالا است و واردات آن توجيه چنداني ندارد. اين در حالي است که قيمت نمونه ايراني، عليرغم کيفيت برابر، بسيار کمتر و مقرون به صرفه است.
به گفته وي، مراکز تحقيقاتي و مدارسي که از آزمايشگاه برخوردار هستند نيز، ميتوانند از جمله استفادهکنندگان از اين دستگاه باشند.