نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
علم و تکنولوژی

بررسی اثرات یک شربت گیاهی در کاهش عوارض کرونا

منبع
ايسنا
بروزرسانی
بررسی اثرات یک شربت گیاهی در کاهش عوارض کرونا

ايسنا/ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکي مازندران، تاثير يک داروي گياهي ساخته شده از عصاره گياهان سعتر، هوفاريقون و رازيانه را بر بيماران مبتلا به کوويد-19 بررسي کردند.
 در يک سال گذشته همه‌گيري بيماري کوويد-۱۹، بيشتر کشورهاي جهان را با مشکل مواجه کرده است و پژوهشگران در سراسر دنيا به دنبال يافتن دارويي براي درمان و يا کاهش عوارض اين بيماري هستند.

با توجه به اهميت اين موضوع، پژوهشگران داروسازي و پزشکي دانشگاه علوم پزشکي مازندران، با انجام مطالعه‌اي تاثير يک داروي گياهي را بر عوارض ريوي بيماران مبتلا به کوويد-۱۹ بررسي کردند.

براي انجام اين تحقيق، پژوهشگران گياهان سعتر، هوفاريقون و دانه رازيانه را از عطاري تهيه کردند. پس از عصاره‌گيري، بر اساس دوز توصيه‌شده در منابع طب سنتي از آن‌ها شربت ساخته شد.

اين مطالعه پس از کسب کد اخلاق و اخذ مجوز، فروردين‌ماه ۱۳۹۹ در بيمارستان رازي (بيمارستان آموزشي دانشگاه علوم پزشکي مازندران) انجام شد. ۴۰ بيمار مبتلا به کرونا که به اين بيمارستان مراجعه کرده‌بودند، به صورت تصادفي به دو گروه ۲۰ نفري شاهد و مداخله تقسيم شدند. گروه اول (شاهد) درمان دو دارويي (کلترا+هيدروکسي کلروکين) و گروه دوم (مداخله) درمان سه دارويي (کلترا+هيدروکسي کلروکين+ شربت حاوي عصاره‌هاي سعتر، رازيانه و هوفاريقون) را سه بار در روز و به مدت هفت روز، دريافت کردند.

معيارهاي ورود شرکت‌کنندگان به اين مطالعه، تب بالاي ۳۸ درجه دهاني، لنفوسيت کم‌تر از ۱۲۰۰، تست CRP مثبت، علائم تنفسي مثبت، علائم درگيري ريوي در سي‌تي‌اسکن بود و اگر فردي به دليل بيماري شديد ريوي و بيماري زمينه‌اي نياز به بستري پيدا مي‌کرد، از مطالعه خارج مي‌شد.

بيماراني که درمان هفت‌روزه را تکميل کردند، در روز هفتم دوره ويزيت مجدد شده و از نظر علائم باليني بررسي مي‌شدند. همچنين در روز ۱۴ بعد از شروع درمان، سي‌تي اسکن نيز گرفته شد.

از بين بيماران گروه شاهد يک نفر به علت وخامت بيماري و بستري شدن در بخش مراقبت‌هاي ويژه از مطالعه خارج شد و در گروه مداخله نيز دو نفر فوت شد و يک نفر نيز به بخش مراقبت‌هاي ويژه منتفل شد و از مطالعه خارج شدند.

بررسي‌ها نشان داد که در بيماران گروه مداخله، مدت زمان بستري و درمان به صورت معني‌دار به ۶۳.۳۲ درصد در مقايسه با گروه کنترل کاهش يافت. با اين وجود در خصوص علامت‌هاي تنفسي سرفه و تنگي نفس تفاوت معني‌داري در گروه مداخله با گروه شاهد، گزارش نشد. همچنين تغييرات CRP در دو گروه شاهد ۴.۷۵ برابر بيشتر از گروه آزمايش بود.

پژوهشگران اين مطالعه معتقدند که اين گياه دارويي در بهبود علائم ريوي و کوتاه شدن دوره درمان بيماران مبتلا به کوويد-۱۹ موثر است. هرچند مطالعات بيشتر و گسترده‌تري، براي مشخص شدن بيشتر اثرات اين دارو نياز است.

نشانه‌هاي مشخص‌شده در سي‌تي‌اسکن بيماران (کدورت‌هاي گرد شيشه‌اي) در ۷۵ درصد از موارد بيماران در طي روز چهاردهم، به تدريج محو، کم‌رنگ يا کاملا بهبود پيدا کرد که اين ميزان در مقايسه با گروه شاهد با ميانگين بهبودي ۶۶.۶۶ درصد، به ميزان ۸.۳۴ درصد بالاتر بود.

در اين پژوهش، فرهنگ بابا محمودي، محمد آزادبخت، سيد جلال حسيني‌مهر، فاطمه اکبري، رضا عليزاده نوايي، علي شريف‌پور، حسين عسگري راد و ليلا دلاوريان؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکي مازندران، مشارکت داشتند.

يافته‌هاي اين مطالعه، اسفند ماه سال جاري به صورت مقاله علمي پژوهشي با عنوان «تاثير داروي گياهي حاوي سعتر، هوفاريقون و رازيانه در بيماران مبتلا به کوويد-۱۹» در مجله دانشگاه علوم پزشکي مازندران منتشر شده است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره