نماد آخرین خبر

پیدایش یک سیاره فراخورشیدی با دمای ۷۰۰ کلوین

منبع
گجت نيوز
بروزرسانی
پیدایش یک سیاره فراخورشیدی با دمای ۷۰۰ کلوین

گجت نيوز/دانشمندان به‌تازگي خبر از کشف يک سياره فراخورشيدي داده‌اند. اين سياره دماي بالايي دارد و شباهت زيادي به سياره زمين و ونوس دارد.

اخترشناسان به‌تازگي موفق به کشف يک سياره فراخورشيدي شده‌اند، اين سياره Gliese 486 نام دارد و فاصله آن از زمين ۲۶ سال نوري است و به‌نظر مي‌رسد که اين سياره اتمسفر اوليه خود را حفظ کرده است و به منظومه شمسي نيز نزديک است، در ساليان گذشته سيارات فراخورشيدي زيادي متشکل از گاز، يخ و سنگ کشف شده‌اند؛ اما تعداد اندکي از اين سياره‌ها شبيه به کره زمين و منظومه شمسي ما هستند.

سياره فراخورشيدي Gliese 486 
Gliese 486 يک سياره سنگلاخ است و تقريبا سه برابر زمين جرم دارد که باعث مي‌شود آن به ابرزمين تبديل شود؛ اما به شدتي گرم است که شرايط متفاوتي را با شرايطي که ما در آن قرار داريم را رقم زده است، طبق کشفيات دانشمندان اين سياره فراخورشيدي  يک هسته تشکيل شده از فلزات و ترکيباتي مشابه با سياره‌هاي زمين و زهره در منظومه شمسي است و قوه جاذبه اين سياره از جاذبه زمين ۷۰ درصد قوي‌تر است و همچنين ابعاد آن از کره زمين ۳۰ درصد بزرگ‌تر است و هسته آن نيز ۲/۸ برابر از کره زمين بزرگ‌تر است.


سياره Gliese 486 در طول يک و نيم روز، فاصله ۲/۵ ميليون کيلومتري را به دور خورشيد مي‌چرخد و چرخش آن به دور محور خود هم به همان اندازه زمان خواهد برد، تعدادي زيادي از دانشمندان اعتقاد دارند که سياره Gliese 486 مشابه زهرا است و يک سطح گرم و خشک با امواج گدازه‌هاي آتشين دارد.


اين سياره به قدري به خورشيد نزديک است که يک سال در آنجا تنها ۱/۵ روز به‌طول مي‌انجامد، گرچه اين سياره از خورشيد ضعيف‌تر و خنک‌تر است؛ اما اين سياره تنها ۱/۵ ميليون مايل دورتر مي‌چرخد و اين يعني که يک‌طرف آن دائما رو به خورشيد است و به همين علت درجه حرارت آن به ۷۰۰ کلوين با ۸۰۰ درجه فارنهايت مي‌رسد.

تعداد ديگري از انديشمندان معتقد هستند که اين سياره فراخورشيدي بيش‌تر شبيه به سياره ونوس است تا سياره زمين و حاوي مناظر گرم و خشک و رودخانه‌هايي با گدازه درخشان است، به احتمال فراوان جو کمي در اين سياره وجود دارد، زيرا گرماي حاصل از خورشيد آن را تبخير مي کند؛ اما گرانش اين سياره باعث مي‌شود که آن بتواند جو خود را حفظ کند.

دانشمندان معتقدند که تمامي سطح اين سياره گدازه است و جو آن متشکل از سنگ‌هاي بخار است، نزديکي اين سياره به زمين بسيار شگفت‌انگيز است و مي توان به وسيله تلسکوپ‌هاي معروفي مانند تلسکوپ فضايي هابل يا تلسکوپ فضايي جيمز وب جزئيات آن را به شکل دقيق بررسي کرد.

منبع :tasnimnews

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره