نماد آخرین خبر

وقتی گربه‌ها به درمان بیماری مزمن کلیه کمک می‌کنند!

منبع
ايسنا
بروزرسانی
وقتی گربه‌ها به درمان بیماری مزمن کلیه کمک می‌کنند!

ايسنا/پژوهشگران آمريکايي در بررسي جديد خود، به ارزيابي تاثير يک روش درماني بر بيماري مزمن کليه پرداختند و آن را روي گربه‌ها آزمايش کردند.

 

به نقل از وب‌سايت رسمي موسسه پزشکي "ويک فارست"(Wake Forest) آمريکا، پژوهشگران در حال بررسي اين موضوع هستند که چگونه گربه‌هاي مبتلا به بيماري مزمن کليه ممکن است به آگاهي در مورد درمان انسان‌ها کمک کنند.

درمان بيماري مزمن کليه در انسان‌ها، بر کند کردن روند آسيب رسيدن به اين اندام تمرکز دارد. اين بيماري مي‌تواند پيشرفت کند تا در مرحله نهايي به نارسايي برسد و بدون انجام دادن دياليز يا پيوند کليه ممکن است کشنده باشد.

بيماري مزمن کليه، ۳۰ تا ۵۰ درصد گربه‌هاي ۱۵ سال به بالا را درگير مي‌کند. فيبروز يا زخم‌هايي که در نتيجه اين بيماري ايجاد مي‌شوند، در انسان و حيوان متداول هستند. بيماري کليه گربه‌ها در مرحله نهايي، هيچ درمان موثري ندارد.

پژوهشگران در اين پروژه، براي آزمايش اثرات يک درمان مولکولي بر فيبروز کليه گربه‌ها تلاش کردند. درمان‌هاي احياکننده با استفاده از سلول‌هاي بنيادي و شکاف‌هاي عروقي آزمايش شده‌اند اما جمع کردن سلول‌ها کاري پرهزينه و زمان‌بر است و به قابليت‌هاي پيشرفته پردازش سلول نياز دارد که در بيشتر اقدامات صورت گرفته در دامپزشکي موجود نيست.

"جولي بنينگتون"(Julie Bennington)، پژوهشگر ارشد اين پروژه گفت: ممکن است که استفاده از مولکول‌هاي مبتني بر سلول براي درمان فيبروز کليه، يک روش اميدوارکننده باشد. درمان‌هاي کنوني، داروها و رژيم‌هاي غذايي را در بر دارند تا بتوانند سرعت پيشروي بيماري را کند کنند و طول عمر را افزايش دهند. براي اين درمان‌ها، جايگزين‌هايي مورد نياز است.

پژوهشگران در اين پروژه، گروهي از کموکين‌هاي سيگنال‌دهنده موسوم به "CXCL12" را به کار بردند که توسط سلول‌ها توليد مي‌شود و محرک بازسازي بافت است. نوع انساني CXCL12 به صورت تجاري در دسترس قرار دارد، کم‌هزينه است و ثابت شده که به کاهش فيبروز در جوندگان مبتلا به بيماري مزمن کليه منجر مي‌شود.

هدف از اين پژوهش، آزمايش ايمني و کارآيي تزريق CXCL12 به داخل کليه گربه‌هاي مبتلا به فيبروز مزمن کليه بود که ابتدا در يک مدل پيش‌باليني گربه‌ و سپس در يک پروژه آزمايشي، روي گربه‌هايي صورت گرفت که ممکن بود در مراحل ابتدايي بيماري کليه باشند.

"کودي ويليامز"(Koudy Williams)، از پژوهشگران اين پروژه گفت: نتايج بررسي‌ها نشان مي‌دهند که تزريق CXCL12 مي‌تواند يک روش احتمالي جديد براي درمان بيماري کليه در گربه‌ها باشد و به صورت گسترده به کار برود. هنوز بايد ارزيابي‌هاي بيشتري در اين زمينه انجام شوند.

اين پژوهش، در مجله "Frontiers in Veterinary Science" به چاپ رسيد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره