توانایی تفکیک بدن از محیط اطراف پیش از تولد شکل میگیرد

ايسنا/گروهي از محققان دانشگاه تورين(Turin)، دانشگاه نيويورک و لوزان(Lausanne) دريافتند که نوزادان تازه متولد شده ميتوانند مانند برگسالان مرز بين بدنشان و جهان اطراف را درک کنند.
به نقل از مداکسپرس، در اين مقاله که در مجلهي "National Academy of Sciences" چاپ شده اين گروه مطالعاتشان دربارهي مقايسهي مغز نوزادان و بزرگسالان به وسيلهي نوار مغزي را توضيح دادند.
تحقيقات قبلي نشان داده که توانايي درک مرز بين بدن و جهان خارجي براي بقا ضروري است و همچنين در خودآگاهي و جهتدهي به حرکات بدن نقش دارد. در اين مطالعهي جديد محققان ميخواهند زمان ايجاد چنين درکي را در انسان بيابند.
اين تحقيقات با حضور ۲۵ نوزاد تازه متولد شده و والدينشان و ۲۵ بزرگسال انجام گرفت. هر کدام يک تکانه الکتريکي کوچک در پشت دستشان دريافت کردند درحالي که يک صدا پخش ميشد و همزمان از آنها نوار مغز گرفته شد.
با اندازهگيري فعاليت الکتريکي مغز در طول آزمايش اين گروه توانست ترکيب چندحس را بررسي کند. محققين همچنين منبع صدا را جابهجا کردند و آزمايش مشابهي انجام دادند اما تنها از يکي از محرکها استفاده کردند تا بتوان آن را مقايسه کرد.
با بررسي فعاليت الکتريکي مغز نوزادان و بزرگسالان محققان دريافتند که پاسخ عصبي هنگامي که دو محرک استفاده شد بيشتر بوده است. آنها همچنين دريافتند بزرگسالان و نوزادان به محرک صوتي، زماني که منبع آن به آنها نزديکتر بود، واکنش بيشتري نشان دادند.
محققان ميگويند با در کنار هم قرار دادن دادهها مشخص ميشود که نوزادان ميتوانند به خوبي بزرگسالان مرزهاي بدنشان را درک کنند و اين موضوع نشان دهندهي آن است که اين توانايي پيش از تولد ايجاد ميشود.